ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΟΝΟ  ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ! Εγκληματική η πολιτική της κυβέρνησης -τεράστιες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής

Το Υπουργείο Παιδείας και οι λεγόμενοι «ειδικοί» μέσω ….τηλεδιάσκεψης (!) και με ρεκόρ  50.000 κρουσμάτων, αποφάσισαν  να ανοίξουν τα σχολεία με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες που έκλεισαν, όταν δηλαδή είχαμε 2.000 κρούσματα.  Η οργή ξεχειλίζει! Αγνοούν την αγωνία και τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και όλης της κοινωνίας και το μόνο που έκαναν ήταν να προσθέσουν ένα ακόμη τεστ για την πρώτη εβδομάδα (!) Το απαράδεκτο πρωτόκολλο του 50% +1 παραμένει για να κλείσει ένα τμήμα την ώρα που η  άδεια συνήθως Βουλή έκλεισε μετά την παρουσίαση ενός κρούσματος, πριν την εμφάνιση της εξαιρετικά μεταδοτικής Ό. Σε πολλά σχολεία υπάρχουν τμήματα 25-27 μαθητών σε μικρές αίθουσες! Την ίδια στιγμή τα δημοτικά συμβούλια εδώ και 2 χρόνια γίνονται δια …περιφοράς ή με τηλεδιάσκεψη!  Διαμορφώνουν συνθήκες ανοσίας της αγέλης  για να μη δώσουν άδειες ειδικού σκοπού, επιδόματα, δωρεάν μοριακά τεστ. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να λειτουργεί η αγορά. Με ελλείψεις σε βασικές υποδομές και ανυπαρξία μέτρων προστασίας τα σχολεία μετατρέπονται σε υγειονομική βόμβα, ενώ  με τη μείωση των δαπανών κατά 820 εκ το 2022 για την υγεία  χειροτερεύουν το ΕΣΥ που ήδη νοσεί.

Η επίκληση της αναγκαιότητας της δια ζώσης εκπαίδευσης  από αυτούς που καταδίκασαν τους μαθητές στην τηλεκπαίδευση επί 9 μήνες και ξεπούλησαν τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών, μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκκληφθεί.

ΚΡΟΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

 • Το ποσοστό 50%+1 για να κλείνει το τμήμα είναι σε πλήρη σύγκρουση με τα υγειονομικά δεδομένα και είναι σοβαρότατος παράγοντας διάδοσης του ιού στις σχολικές μονάδες. 
 • Δεν έχει γίνει τίποτε κυριολεκτικά  ούτε από την κυβέρνηση ούτε από τον δήμο στην κατεύθυνση της εύρεσης κατάλληλων χώρων με αποτέλεσμα το συνωστισμό σε ακατάλληλους χώρους και κτήρια, χωρίς το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας
 • Αντί για μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών το Υπουργείο και μείωση του αριθμού των παιδιών αύξησε τον αριθμό των παιδιών(!) και προχώρησε σε μπαράζ συγχωνεύσεων και κλείσιμο τμημάτων σε όλη τη χώρα.  Από κοντά και η δημοτική αρχή που προσφάτως αποφάσισε την συγχώνευση 12 νηπιαγωγείων σε 6 ! Αλήθεια, πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία αν οι εκπαιδευτικοί απουσιάσουν  μαζικά κάτω από την επέλαση της Όμικρον όταν ακόμη δεν έχουν καλυφθεί τα κενά (2000 πανελλαδικά 100 στη Δυτική Θεσσαλονίκη) στα σχολεία;
 • Η κατάσταση που εμφανίζεται με τις ουρές για  τεστ είναι πρωτοφανής  και ευνοεί τη διάδοση  μια και δεν υπάρχουν καθημερινά συνεργεία του ΕΟΔΥ σε όλες τις δημοτικές ενότητες.
 •  Η κυβέρνηση συνεχίζει να μη λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για  τον συνωστισμό τους χώρους δουλειάς, στον ΟΑΣΘ (εδώ δεν υπήρξε καμιά παρέμβαση του δημάρχου την ώρα που διαφήμιζε την … «έξυπνη» (!) στάση).
 • Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, μειώνει την καραντίνα στις 5 μέρες. Στον ιδιωτικό τομέα  εργοδότες υποχρεώνουν εργαζόμενους που νοσούν και που συμπλήρωσαν τις 5 μέρες, να επιστρέψουν στην εργασία τους, ενώ το τεστ τους συνεχίζει να είναι θετικό! Παίζουν με τις ζωές μας!
 • Σε όλο το διάστημα της πανδημίας, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση του ΕΣΥ και αρνείται τη  συνταγογράφηση των τεστ. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα που κερδοσκοπεί σε βάρος του λαού με πανάκριβα τα απαραίτητα πλέον μοριακά και rapid τεστ. Η πρόσφατη ανακοίνωση του δήμου που αγόρασε PCR τεστ με 29 ευρώ αποδεικνύει την έκταση της κερδοσκοπίας των εμπόρων της υγείας. Τα test αυτά βέβαια αφορούν τους δημοτικούς συμβούλους (η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ αρνήθηκε αυτό το προνόμιο) και τους εργαζόμενους/ες στο δήμο (σωστά) τους ωφελούμενους των προγραμμάτων πρόνοιας(σωστά) και όχι τους πολίτες του δήμου.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ, ΑΛΛΑ ΑΣΦΑΛΗ!

        Το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και η παρουσία των μαθητών και εκπαιδευτικών στο φυσικό τους χώρο είναι αναγκαιότητα. Με τα κλειστά σχολεία και την  τηλεκπαίδευση, την οποία υπερθεμάτισε και ο Δήμος προσφέροντας επιλεκτικά και με τυμπανοκρουσίες  laptop στα σχολεία, έχουν δημιουργηθεί τεράστια μορφωτικά ελλείμματα και αυξήθηκαν οι κοινωνικές ανισότητες. Η πολιτική των περικοπών και της λιτότητας, καθώς και το μπαράζ αντιεκπαιδευτικών μέτρων  (τράπεζα θεμάτων, εξετάσεις PISA, αξιολόγηση, πρότυπα και πειραματικά, κ.ά.) λειτουργούν σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

Σ’ αυτά  όλα συνηγόρησε  πρόσφατα και ο δήμαρχος (!) αρνούμενος να ψηφίσει σχετικό ψήφισμα της ΠΟΛΗΣ ΑΛΛΙΩΣ.

Συνεχίζουμε να απαιτούμε:

 • Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στους 15 κατ’ ανώτατο όριο ανά τμήμα! Έστω η εκ περιτροπής διδασκαλία τώρα. Το μέτρο αυτό λειτούργησε το Μάιο του 2020 σε  όφελος των μαθητών και μπορεί να κρατήσει τα σχολεία ανοιχτά.
 • εκπαιδευτικών. Να αποσυρθούν οι συγχωνεύσεις που επιβλήθηκαν!
 • Να γίνουν προσλήψεις  επαρκούς, μόνιμου προσωπικού καθαριστών και καθαριστριών.
 • Να γίνονται δωρεάν όλα τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ Rapid και PCR για όλους: μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, εργαζόμενοι/ες στην καθαριότητα των σχολείων είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.
 • Να χορηγηθούν δωρεάν μέσα προφύλαξης (χειρουργικές μάσκες, FFP2, αντισηπτικά κλπ). Ποιος  δεν θυμάται τις μάσκες «αλεξίπτωτα» και την γελοιότητα με τα …παγουρίνια,
 • Να εξοπλιστούν τα σχολεία με συσκευές ανανέωσης του αέρα. 
 • Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα θεμάτων, οι εξετάσεις τύπου PISA, και η ΕΒΕ, και να μειωθεί δραστικά η ύλη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.
 • Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία αξιολόγησης σχολικής μονάδας.
 • Να καταργηθεί αμέσως το πρωτόκολλο του 50% + 1 για αναστολή λειτουργίας ενός τμήματος.
 • Να ληφθούν μέτρα αποφυγής του συνωστισμού των μαθητών στα μέσα μεταφοράς.
 • Άμεση παρέμβαση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στα σχολεία όπου υπάρχουν  κρούσματα. 
 • Σχολικό νοσηλευτή/τρια σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για διαχείριση κρουσμάτων.
 • Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος.
 • Χρηματοδότηση, προσλήψεις,  άνοιγμα νέων ΜΕΘ, μονιμοποίηση προσωπικού.  
 • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας.
 • Άνοιγμα του Λοιμωδών και των άλλων κλειστών νοσοκομείων της πόλης. 
 • Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με δημόσια δωρεάν κέντρα υγείας σε όλες τις δημοτικές ενότητες.
 • Να λειτουργήσει επιτέλους το κτήριο στην οδό Επταπυργίου στις Συκιές ως δημόσιο κέντρο υγείας!
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s