Ο ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ. ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΕΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ !

Ο νεαρός που κρέμεται από το παράθυρο είναι φανερό ότι το κάνει για να ελέγξει αν έχει ξεπεραστεί το όριο του 65% στην χωρητικότητα του λεωφορείου

Εν μέσω καύσωνα, σε μια  περίοδο που τα δρομολόγια  έχουν μειωθεί ακόμη περισσότερο, λόγω του θερινού ωραρίου, έκπληξη, γέλιο και οργή προκάλεσαν  οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Κ. Καραμανλή σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα η απόφαση για επιβολή  πρόστιμου 150 ευρώ (!!!) σε κάθε επιβάτη  ή οδηγό που βρίσκεται σε λεωφορείο που υπερβαίνει το 65% της πληρότητας των ΜΜΜ, έρχεται να ενισχύσει  την δραματική καθημερινότητα που βιώνουν οι πολίτες και κυρίως εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές.

 Μετά την «έξυπνη στάση στο πουθενά» που εγκαινίασε ο δήμαρχος μας, αναζητείται και ο «έξυπνος επιβάτης», που πριν ανέβει στο λεωφορείο, πρέπει τάχιστα,  να υπολογίζει με ακρίβεια  την πληρότητα και να καταμετρά τους επιβάτες!

 Είναι προκλητική αυτή η απόφαση, ειδικότερα για τον ΟΑΣΘ, που κινεί εδώ και χρόνια  τα μισά λεωφορεία από όσα προβλέπεται,  τα οποία επιπλέον εμφανίζουν συνεχώς βλάβες λόγω έλλειψης συντήρησης και πολυετούς λειτουργίας.

Η μόνη λύση για να μην υπάρχει συνωστισμός και να υπάρξει προστασία της υγείας και της αξιοπρέπειας των πολιτών είναι η αύξηση των οχημάτων και των δρομολογίων, με αγορά νέων λεωφορείων, η οποία θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει. Η συχνή καθαριότητα- απολύμανση των λεωφορείων και η παροχή δωρεάν μασκών στους επιβάτες.

Σε διαφορετική περίπτωση, τα πρόστιμα και η αστυνόμευση θα είναι απλώς ένα ακόμα μέσο καταστολής και οικονομικής αφαίμαξης  των οικονομικά αδύναμων.  

 Συνωστισμός, ταλαιπωρία και  η ευθύνη δική σας ! λοιπόν  και όχι η ανάλγητη -ανεύθυνη στάση  όλων των κυβερνήσεων και των διοικήσεων του ΟΑΣΘ για το χάλι που επικρατεί.  

Αλήθεια η διοίκηση του δήμου θα προτιμήσει πάλι την αδιαφορία;;

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s