Ψήφισμα ενάντια στο πρόστιμο εξόντωσης 50.000 στην «Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία»

Η  ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ καταδικάζει την αντιδημοκρατική επιβολή του εξοντωτικού προστίμου των 50.000 ευρώ από την Επιτροπή Ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης στην περιφερειακή κίνηση «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά», με αφορμή τρία πανό που υποτίθεται ότι τοποθετήθηκαν στις Σέρρες, ανώνυμα και σε άγνωστο χρόνο.

Προσπαθούν συστηματικά να φιμώσουν αγωνιστικές φωνές, ενώ κλείνουν τα μάτια στις αφισοκολλήσεις, στην απίστευτη ρύπανση των καλοπληρωμένων ιλουστρασιόν πολιτικών διαφημίσεων των κυρίαρχων κομμάτων και παρατάξεων. Αυτό που πραγματικά ενοχλεί είναι τα κινήματα αντίστασης και ανυπακοής σε αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές. Γι’ αυτό και με την επιβολή του προστίμου επιχειρούν να οδηγήσουν την περιφερειακή κίνηση σε οικονομική εξόντωση. Αξιοποιήθηκε μια νομοθεσία που έχει τη σφραγίδα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε άθικτη. Η πολιτική ευθύνη για αυτή τη δίωξη και την απόπειρα πολιτικής φίμωσης – εξόντωσης βρίσκεται στην κυβέρνηση.

Η επιβολή του υπέρογκου αυτού προστίμου δεν αφορά μόνο την περιφερειακή κίνηση «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία». Ούτε μόνο τον επικεφαλής της Θανάση Αγαπητό που έχει την υποχρέωση καταβολής του προστίμου ενώ είναι ένας εργαζόμενος δάσκαλος με πετσοκομμένο από τις μνημονιακές περικοπές μισθό. Το πρόστιμο αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις στέρησης της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης στην πράξη. Ποια κοινωνική οργάνωση, ποιο σωματείο, ποιο κόμμα, ποια συλλογικότητα σε δήμους και περιφέρειες που κινούνται στον αντίποδα της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής, θα αναλαμβάνει πλέον τον κίνδυνο να εκδώσει μια αφίσα γνωρίζοντας ότι μπορεί να βρεθεί υποχρεωμένη να πληρώσει πρόστιμο 50.000 Ευρώ;  Ήδη πληροφορούμαστε ότι αντίστοιχο πρόστιμο έχει επιβληθεί και στην δημοτική παράταξη «Άλμα στο μέλλον» στον δήμο Νεάπολης -Συκεών  και στον επικεφαλής της Λ. Ωραιόπουλο για ένα πανό!!!

Με αυτόν τον τρόπο, θα ακυρωθεί στην πράξη οποιαδήποτε πολυφωνία υπάρχει, καθώς μόνο οι πολιτικές δυνάμεις που χρηματοδοτούνται και έχουν τις πλάτες ισχυρών οικονομικών συμφερόντων θα μπορούν να έχουν προεκλογικό λόγο.

    Αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο «Καλλικράτης» και ο «Κλεισθένης», με βάση τους οποίους επιβάλλεται το πρόστιμο, συγκροτούν ένα αντιδημοκρατικό, ασφυκτικό και απαγορευτικό πλαίσιο τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές.

Καταδικάζουμε αυτή την απαράδεκτη, πρωτοφανή αντιδημοκρατική απόφαση και απαιτούμε την ανάκληση της.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s