Ποιοι/Ποιες είμαστε

  1. Παίρνουμε την πρωτοβουλία να ιδρύσουμε μια νέα μαχόμενη αριστερή δημοτική κίνηση με πολυσυλλεκτική φυσιογνωμία, ένα σχήμα ανεξάρτητο που βασίζεται στη συλλογικότητα και στην εσωτερική δημοκρατία.
  2. Ένα σχήμα  που δεν ταυτίζεται με καμιά από τις υφιστάμενες πολιτικές οργανώσεις και μέτωπα . Ένα σχήμα που συγκροτείται από συνδημότες που συμμετέχουν ενεργά σε  όλους τους κοινωνικούς, πολιτικούς και περιβαλλοντικούς αγώνες, ένα σχήμα που θα προσπαθήσει να δώσει φωνή στους πολίτες και θα προσπαθήσει να ανοίξει νέα πεδία συμμετοχής τους στην λήψη αλλά και στον έλεγχο των αποφάσεων.  Ένα σχήμα που φιλοδοξεί -έχοντας γνώση των δυσκολιών του εγχειρήματος- να κερδίσει το στοίχημα και να παραμείνει ενεργό και μετά το πέρας των εκλογών.
  3. Απορρίπτουμε το δημαρχοκεντρικό  μοντέλο οργάνωσης και καλούμε τους συνδημότες που πιστεύουν σε μια διαφορετική  τοπική αυτοδιοίκηση να ενωθούν μαζί μας. Διεκδικούμε για τον Δήμο αλλά πρώτα απ’ όλα για μας τους ίδιους ένα μοντέλο συλλογικότητας και συμμετοχής.Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί και δεν κυνηγάμε τις καρέκλες.
  4. Πυρήνας λειτουργίας του σχήματος μας θα είναι η συνέλευση των μελών, η οποία θα συνέρχεται αρκετά τακτικά, ώστε να αποφασίζει για όλα τα σημαντικά ζητήματα με συλλογικές αποφάσεις, σύνθεση απόψεων και ενεργή συμμετοχή όλων. Σταθερή αρχή μας είναι η εναλλαγή των δημοτικών μας συμβούλων  και η ανακλητότητά τους. Κάνουμε αυτή την επιλογή όχι μόνο επειδή πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, αλλά και  γιατί αποστρεφόμαστε την δημιουργία παραγοντίσκων και μηχανισμών που ως σήμερα λυμαίνονται τον Δήμο Νεάπολης Συκεών.
  5. Το δημοτικό μας σχήμα, στοχεύοντας στην ανάδειξη του συλλογικού και πολυσυλλεκτικού του  χαρακτήρα, θα συμμετέχει στις ερχόμενες εκλογές χωρίς επικεφαλής. Θα εκπροσωπείται  από μια συλλογική ηγεσία, η οποία θα εκλεγεί στην γενική συνέλευση. Από την γενική συνέλευση θα επιλεγεί, επίσης, και ο/η υποψήφιος-α δήμαρχος, μόνο για τις ανάγκες συγκρότησης του ψηφοδελτίου.
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s