Παρ’ ολίγον, δεύτερο τροχαίο ατύχημα στην Λ. Παπανικολάου, σε κοντινό σημείο με το πρόσφατο θανατηφόρο

Το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης κάτοικοι των Πεύκων έμειναν έκθαμβοι από ένα, παρ’ ολίγον, δεύτερο τροχαίο ατύχημα στην Λ. Παπανικολάου, σε κοντινό σημείο με το πρόσφατο θανατηφόρο. 

Συγκεκριμένα, ηλικιωμένος κύριος διέσχιζε τη Λ. Παπανικολάου μέσω της  διάβασης πεζών που βρίσκεται στο ύψος της οδού Αρχιμήδη.  Παράλληλα, στην κάθοδο της Παπανικολάου ερχόταν με ταχύτητα λεωφορείο της γραμμής 57 Διασταύρωση Χορτιάτη – Αριστοτέλους, γραμμή που έχει δοθεί από το Φεβρουάριο του 2023 στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.  Ο νεαρός οδηγός του ΚΤΕΛ, αντί να μετριάσει την ταχύτητα του, ξεκίνησε να «κορνάρει» και ο ηλικιωμένος κύριος να προσπαθεί να τρέξει για να αποφύγει το διερχόμενο λεωφορείο.  Το πασχαλινό θαύμα έγινε και ο ηλικιωμένος κύριος συνεχίζει τη ζωή του.

Η συγκεκριμένη διάβαση, αν και έχει σηματοδοτηθεί με μπλε πινακίδες και στις δύο πλευρές του δρόμου, δεν έχει διαγραμμίσεις, καθώς η …αντισφαίριση ευθυνών δήμου και περιφέρειας καλά κρατεί. 

Παρόντες στο περιστατικό, επικοινώνησαν με το τμήμα παραπόνων του ΟΑΣΘ που τους παρέπεμψε στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, χωρίς η τελευταία να απαντήσει σε επανειλημμένες κλήσεις.

Ανησυχίες εκφράστηκαν από τις γειτόνισσες και τους γείτονες αν η μερική, μέχρι στιγμής, ιδιωτικοποίηση των ΜΜΜ Θεσσαλονίκης θα ομοιάσει με αυτήν της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και θα χρειαστεί να θρηνήσουμε κι άλλα θύματα στη γειτονιά μας.

Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ έχει εκφραστεί πολλές φορές ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και ειδικότερα του ΟΑΣΘ. Πρόβαλε την ανάγκη δημόσιων, δωρεάν και ασφαλών συγκοινωνιών(με κοινωνικό έλεγχο), στην κατεύθυνση της μείωσης του Ι.Χ. Προκάλεσε με πρόταση της ειδική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Επισήμανε την έλλειψη διαγραμμίσεων , πεζόδρομων και πεζοδρομίων, την αυστηρή τήρηση του Κ.Ο.Κ., την διάνοιξη της κυκλοφοριακά βεβαρυμμένης και πολύπαθης Λ. Παπανικολάου (όπου συμβαίνουν συχνά ατυχήματα), την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία κ.α. Ζήτησε την επιδιόρθωση των κατεστραμμένων πινακίδων οδικής σήμανσης (μέλη της  μάλιστα αποκατέστησαν συμβολικά μερικές από αυτές τονίζοντας την αδιαφορία της δημοτικής αρχής).

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s