Η ΠΟΛΛΗ ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2023!

Την Κυριακή 2 Απρίλη πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συνέλευση της Πόλης Αλλιώς με θέμα τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του 2023. Συγκεκριμένα με μαζική συμμετοχή και μέσα από τον απολογισμό των τεσσάρων προηγούμενων χρόνων επιβεβαιώθηκαν τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του δημοτικού σχήματος, οι προγραμματικές θέσεις – στόχοι του και αποφασίστηκε ομόφωνα ο τρόπος εκπροσώπησής του.

Παρουσιάστηκαν οι αμέτρητες παρεμβάσεις και οι προτάσεις της Πόλης Αλλιώς μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

Παρεμβάσεις-δράσεις και προτάσεις που αφορούσαν:

✔την καθημερινότητα (πράσινο, πάρκα, πεζοδρόμια, έλλειψη ελεύθερων χώρων, παιδικές χαρές, καύση απορριμμάτων, αντιπλημμυρικά έργα, οδική ασφάλεια)

✔μια… αλλιώτικη κοινωνική πολιτική (μέτρα προστασίας ευαίσθητων ομάδων, διεύρυνση των κοινωνικών δομών, δημόσια και δωρεάν ΚΔΑΠ και Βοήθεια στο σπίτι, κατάργηση τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, κατάργηση δημοτικού φόρου κλπ)

✔τον πολιτισμό, τη σχολική στέγη, τα προβλήματα και τους αγώνες των εργαζομένων στον δήμο αλλά και

✔την αλληλεγγύη μας στους συνδημότες-ισσες που κινδυνεύουν με πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας τους, την υπεράσπιση της δημόσιου συστήματος υγείας και την αναγκαιότητα πρωτοβάθμιων κέντρων υγείας στον δήμο μας, τη δωρεάν δημόσια συγκοινωνία.

Συζητήθηκαν και οι θέσεις-παρεμβάσεις ενάντια σε κάθε θεσμική προσπάθεια αντιδημοκρατικής φίμωσης της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών και των δημόσιων αγαθών.

Κυρίως, όμως, παρουσιάστηκαν οι στόχοι που θα τεθούν ως συνέχεια όσων έγιναν αλλά και ο χαρακτήρας της Πόλης Αλλιώς, αυτός της συλλογικής λειτουργίας και της εσωτερικής δημοκρατίας.

Ένας χαρακτήρας που βρίσκεται στον αντίποδα του δημαρχοκεντρικού «ισόβιου» καθεστώτος της δημοτικής μας αρχής και επιβάλλει ένα άλλο μοντέλο συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές του 2023.

🔴Αυτό της συλλογικής εκπροσώπησης του σχήματος και του τυπικά επικεφαλής. Για αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα και πάλι να εκπροσωπείται προεκλογικά η Πόλη Αλλιώς από έξι μέλη της: τον Παναγιώτη Βογιατζή, την Ντία Κεραμειδά, την Μαρία Κυπραίου, τον Γιάννη Λαθήρα, την Μάτα Μαγαλιού και τον Κώστα Χαραλαμπίδη. Για τις ανάγκες που ο εκλογικός νόμος επιβάλλει ως τυπικά επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος τέθηκε ο Γιάννης Λαθήρας.

Με το ίδιο πάθος και τις ίδιες θέσεις -που θα εμπλουτιστούν με προτάσεις συνδημοτών-ισσών και φορέων- θα συνεχίσουμε να συμπορευόμαστε με ανθρώπους της πόλης μας. Ανθρώπους που στη διάρκεια των τεσσάρων αυτών χρόνων βρέθηκαν κοντά μας για την αγωνιστική μας δράση και την συνέπεια λόγων και έργων μας και με τους οποίους μας ενώνουν κοινά προβλήματα και κοινοί στόχοι.

✊Με το ίδιο πάθος, κόντρα στον νέο εκλογικό νόμο -που στοχεύει στον αποκλεισμό των «ενοχλητικών» παρατάξεων με το πλαφόν του 3% και την αύξηση του αριθμού των υποψηφίων- και με τη συμβολή των συμπολιτών-ισσών μας, είμαστε βέβαιοι ότι θα υπερβούμε κάθε εμπόδιο και θα κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών του 2023!

  4/3/2026

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s