Πάρκο Ρουμανικών Νεάπολη ή μεγάλα λόγια και υπερβολές….

Προεκλογική περίοδος, παράτες, φωτογραφίσεις και εγκαίνια.. ανάπλασης! Μας βομβάρδισε η δημοτική αρχή με βαρύγδουπα δελτία τύπου και επιτέλους- μετά από 3 χρόνια εργασιών και 15 χρόνια εγκατάλειψης – τελείωσαν οι εργασίες «ανάπλασης» του μοναδικού μεγάλου πάρκου στην πυκνοκατοικημένη Νεάπολη, του δεύτερου -μετά το πρώην στρ. Στρεμπενιώτη- πνεύμονα πρασίνου της περιοχής.

1.750.000 προϋπολογισμός, πρόγραμμα ΕΣΠΑ (δηλαδή των φορολογούμενων πολιτών), μαγική έκπτωση (λένε 58% ) για ένα « σύγχρονο αστικό πάρκο με βιοκλιματικό ρόλο, με φιλοπεριβαλλοντικά υλικά, φυτεύσεις δέντρων –θάμνων, στάσεις ξεκούρασης, εξέδρες ανάπτυξης(!), παιδική χαρά, μικρό χωριό, γήπεδο για επιτραπέζια παιχνίδια, ένα πάρκο που θα καλύπτει κάθε ανάγκη για αναψυχή ».

Όπως είναι γνωστό τα δελτία τύπου –ωραιοποίησης του δημάρχου απέχουν παρασάγγας από την σκληρή πραγματικότητα. Μια βόλτα στο πάρκο το επιβεβαιώνει .

Κυριολεκτικά μια ανάπλαση …τσιμέντου !, μόνο τρία τραπέζια με καθίσματα (ναι 3!) στην μια πλευρά του πάρκου, στάσεις ξεκούρασης( δηλ. πάνω στα τσιμεντένια πεζούλια) , μία παιδική χαρά και τα λοιπά (μέσα σε αυτά και το αναψυκτήριο) παραπέμπονται στο μακρινό μέλλον.

 Όμως το κυριότερο? Η κοπή δεκάδων δέντρων . Και μάλιστα όλων σχεδόν των δέντρων που βλέπουν στην οδό Α.Καραμανλή. Τι κι αν μιλούν για φυτεύσεις νέων δέντρων και «για αγώνα πρασινισμού !» του δήμου? Κάτι άλλο θα εννοούν μάλλον, αφού η εικόνα τους διαψεύδει.

το πάρκο πριν την ..ανάπλαση !

 Ένα είναι το σίγουρο. Σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις της Ευρώπης –τη Νεάπολη- η δημοτική αρχή με θαυμαστό τρόπο αποψίλωσε το πράσινο σε έναν από τους ελάχιστους δημόσιους χώρους που διαθέτει η περιοχή, δημιουργώντας ένα πάρκο που ΔΕΝ μπορεί να φιλοξενήσει τους κατοίκους ούτε να προσφέρει δροσιά στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τι κι αν με αλλεπάλληλες τοποθετήσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο υποστηρίξαμε την αναβάθμιση του πάρκου με τις απαραίτητες παρεμβάσεις, δηλαδή κυρίως παγκάκια-τραπέζια ,αναβάθμιση της υπάρχουσας παιδικής χαράς, καθαριότητα και φύλαξη?

Τι και αν επισημάναμε την εγκατάλειψη-ερημοποίηση των υπόλοιπων μικρών πάρκων(πλατεία Γάτσου) και απαιτήσαμε τα αναγκαία για να είναι λειτουργικά για τους κατοίκους?

 Και όσοι-όσες Νεαπολίτες –Νεαπολίτισσες μεγαλώσαμε ,παίξαμε ,τραγουδήσαμε στα Ρουμανικά ,με θλίψη αντικρίζουμε τώρα μια ακόμη καταστροφική ανάπλαση, από αυτές που επιβεβαιώνουν την αδυναμία των δημοτικών αρχών να προχωρήσουν σε έργα αναβάθμισης του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής με βάση τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και όχι τα προγράμματα –κονσέρβα.

ΥΓ. Ακόμη βέβαια υπάρχουν λαμαρίνες και μπάζα στην πίσω πλευρά του !

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s