ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 17η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ(15-6-2022)

Στην 17η  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (Τετάρτη 15-6-2022) ,η οποία  μετά από πιέσεις και της ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ  πραγματοποιήθηκε δια ζώσης μετά από 2,5  χρόνια !!!

ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

~για το ζήτημα των πλειστηριασμών. Με αφορμή και την παρουσία του συνδημότη ,του οποίου η πρώτη κατοικία πλειστηριάστηκε,  τονίσαμε την αναγκαιότητα  της  οικονομικής στήριξής του αλλά και της καταγραφής των κατοικιών που κινδυνεύουν στον δήμο μας ώστε να κινείται εγκαίρως και η νομική υπηρεσία για την αποτροπή πλειστηριασμών αλλά και οι κοινωνικές υπηρεσίες για την στήριξη των ιδιοκτητών-ιδιοκτητριών και των οικογενειών τους. Τονίσαμε, επίσης ,ότι το θέμα των πλειστηριασμών δεν προσφέρεται για επικοινωνιακή εκμετάλλευση εκ μέρους της διοίκησης αλλά αναδεικνύει τα κενά στην λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου (κοινωνικές-νομικές)

~για την πλήρη εγκατάλειψη της παιδικής χαράς (οδός Ζαϊμη-Συκιές)

~για την σταθερά θλιβερή εικόνα της Δενδροφυτείας( ελάχιστα καλάθια απορριμμάτων-ελάχιστα παγκάκια-ελλιπής καθαριότητα κλπ)

~για την απαράδεκτη εικόνα των κάδων ανακύκλωσης, οι οποίοι δεν αδειάζουν σε τακτική βάση.

~για την κατάργηση του 13ου Νηπιαγωγείου Συκεών και την μεταφορά του στο 12ο Συκεών καθώς και για την κατάργηση του 7ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης και την μεταφορά του στο 7ο Δημοτικό Νεάπολης εξαιτίας της λήξης των μισθωτήριων συμβολαίων. Και οι δύο περιπτώσεις αναδεικνύουν το τεράστιο εδώ και πολλά χρόνια πρόβλημα των μαγαζιών- νηπιαγωγείων και της σχολικής στέγης  στο  δήμο μας.  Ο δήμος μας – γνώστης και εχθρός της θεσμοθέτησης της δίχρονης δημόσιας  προσχολικής αγωγής από το 2017 -δεν φρόντισε για την λύση των προβλημάτων αυτών και προωθεί στην ουσία την κατάργηση-συγχώνευση νηπιαγωγείων υλοποιώντας τις κυβερνητικές κατευθύνσεις και μάλιστα σε καιρό πανδημίας και παρά τις έντονες διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

~για τον καθαρισμό των φρεατίων, τα οποία υπερχείλισαν στις έντονες βροχοπτώσεις

~για τον καθαρισμό οικοπέδων και όμορων με δάση περιοχών προκειμένου να αποφευχθούν πυρκαγιές.

ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

1.ενάντια στην άδικη καταδικαστική απόφαση του εφετείου Θεσσαλονίκης   για την δράση  των μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης Ηλία Σμήλιου, δάσκαλου- μέλους του Δ.Σ του Ζ’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Θεσσαλονίκης και δημοτικό σύμβουλο Αμπελοκήπων και Ζήση Κλεισιάρη, δικηγόρου, πρώην μέλους του ΔΣ του ΔΣΘ. Συγκεκριμένα καταδικάστηκαν σε 8 μήνες για «παρακώλυση συναγωνισμού» και 4 μήνες για «παράνομη βία», που συμψηφίστηκαν σε 10 μήνες με τριετή αναστολή (!) ,επειδή πριν 5 ακριβώς χρόνια συμμετείχαν σε κινητοποίηση του ΣΥΣΘ-η οποία στηρίχτηκε από σειρά μαζικούς φορείς και σωματεία της πόλης-  για να σωθούν από κοράκια των τραπεζών και των funds δυο περιπτώσεις κατοικίας λαϊκών οικογενειών. Η διοίκηση υποστήριξε ότι το ψήφισμα δεν θεωρείται επείγον και έτσι αποφασίστηκε να συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

2.ενάντια στην αστυνομοκρατία στο Α.Π.Θ  και στην επίθεση με χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό φοιτητή. Τονίσαμε ότι η καταστολή και ο αυταρχισμός απέναντι στη φοιτητική νεολαία συνδέονται  με την παρουσίαση του νέου αντιδραστικού νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, το οποίο  επιδιώκει να σβήσει κάθε αποτύπωμα του δημόσιου πανεπιστήμιου και να διαλύσει τους φοιτητικούς συλλόγους, τις διεκδικήσεις τους και την  δωρεάν στέγαση στις φοιτητικές εστίες του. Την πρότασή μας ψήφισε μόνο η παράταξη « Αλμα στο Μέλλον», ενώ η διοίκηση και η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσαν δικά τους ξεχωριστά ψηφίσματα.

.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ

~την παραχώρηση δημοτικών κτηρίων στην Δημοτική Επιχείρηση (ΚΕΥΝΣ) για 10 χρόνια. Επανειλημμένα έχουμε τοποθετηθεί ενάντια στην ύπαρξη των Δημοτικών Επιχειρήσεων ,οι οποίες λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δεν ελέγχονται από το δημοτικό συμβούλιο αλλά από διοικητικό συμβούλιο ορισμένο από την εκάστοτε Διοίκηση και απασχολούν εργαζόμενους-εργαζόμενες σε καθεστώς ελαστικών σχέσεων εργασίας.

 ~την εκτέλεση του προϋπολογισμού για το β τρίμηνο του 2020,αφού αποτυπώνει την πολιτική κατεύθυνση του Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού με την οποία είμαστε κάθετα αντίθετοι

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΜΕ 

 ~ την αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2022 για την έκτακτη επιχορήγηση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νεάπολης-Συκεών με  5.590,61€ προκειμένου να πληρωθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ για Αύγουστο και Σεπτέμβριο . Άλλωστε αδιάψευστο τεκμήριο της χρόνιας ανεπαρκούς χρηματοδότησης των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό  αποτελεί αυτή η έκτακτη επιχορήγηση

.

ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΛΕΥΚΟ

~στην κατανομή ποσού 221.930,00 € για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων του Δήμου Νεάπολης- Συκεών (β ́ κατανομή)”, τονίζοντας την χρόνια υποχρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό η οποία ακόμη περισσότερο σήμερα οδηγεί σε οικονομική ασφυξία με τους υπέρογκους λογαριασμούς σε ρεύμα και θέρμανση. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς τα σχολεία (12θέσια) έχουν πάρει στα χέρια τους 600 ευρώ στις αρχές του Φλεβάρη και άλλα 600 ευρώ στις αρχές του Απρίλη, παρά τις ελάχιστες για την περίοδο, κρατικές επιχορηγήσεις που έγιναν.

 ~ στην 12η αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων  λόγω αποδοχής χρηματοδότησης για την υλοποίηση της πράξης «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας». Θεωρούμε ότι η εγκατάσταση κοινόχρηστων ποδηλάτων για να είναι πραγματικά βιώσιμη απαιτεί  σχεδιασμό και οργάνωση σε βασικές υποδομές (πρωτίστως σε ποδηλατοδρόμους)  και ειδικά στον δήμος μας που διαθέτει ιδιαίτερο ανάγλυφο. Σε κάθε άλλη περίπτωση επιβεβαιώνεται η αποσπασματική χρήση ενός ακόμη ΕΣΠΑ που σε καμία περίπτωση δεν βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων σε επίπεδο μετακινήσεων.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s