ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ! Η αλληλεγγύη το όπλο του κόσμου της δουλειάς.

Γείτονες και γειτόνισσες,

Σε μια γειτονιά των Συκεών πλειστηριάστηκε το σπίτι μια τετραμελούς οικογένειας. Μιας οικογένειας που είχε ένα  μικρό εργαστήριο οπτικών στο Ασβεστοχώρι. Από τη μια πλευρά η καπιταλιστική κρίση με συνέπεια να υποχωρήσει η δουλειά και να κλείσει το εργαστήρι, από την άλλη η βαριά ασθένεια της συζύγου (75% αναπηρία), που λόγω της ανυπαρξίας κοινωνικού συστήματος υγείας έπρεπε να αντιμετωπιστεί με φροντίδα και έξοδα της οικογένειας και φυσικά το όλο και πιο ακριβό κόστος των βασικών αγαθών για επιβίωση, τους ανάγκασε να πάρουν δάνειο 120.000 ευρώ από μια τράπεζα βάζοντας υποθήκη τη μοναδική τους κατοικία. Με τα 313 ευρώ επίδομα ανεργίας του κ. Γιώργου, αφήνοντας τους λογαριασμούς ρεύματος απλήρωτους και ζώντας χωρίς θέρμανση, κατόρθωσαν να αποπληρώσουν περίπου 80.000 ευρώ.

Τα  αρπαχτικά όμως βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν το τελευταίο πράγμα που είχαν οι γείτονές μας. Το σπίτι τους! Παρά τις όποιες προσπάθειές τους να το σώσουν και με αδιαλλαξία της τράπεζας, στις 19 του Μάη τους ανακοινώθηκε πως το σπίτι τους πλειστηριάστηκε για 59.000 ευρώ.

Με ανύπαρκτο σύστημα προστασίας της κατοικίας και ευθύνη ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, με σύστημα που φροντίζει τα κέρδη των ολιγαρχών τραπεζιτών και των μετόχων τους, με απουσία της δημοτικής αρχής για ουσιαστική στήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη, οι γείτονές μας κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο ! (Και δεν είναι οι μόνοι. Ενημερωθήκαμε και από άλλον γείτονα από τις Συκιές  ότι βρίσκεται στην ίδια κατάσταση.)

Αυτοί που με την ακρίβεια στα είδη διατροφής «μας κλέβουν το ψωμί από το τραπέζι», αυτοί που υπερχρεώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος με συνεχείς αυξήσεις και «ρήτρες αναπροσαρμογής», αυτοί που υπερδιπλασιάζουν το κόστος θέρμανσης και τη βενζίνη, αυτοί που μετατρέπουν τα μεροκάματά μας σε φιλοδωρήματα, έχουν βάλει στο στόχαστρό τους και τα σπίτια μας.

Όμως, η αλληλεγγύη, που αποτελεί το όπλο του κόσμου της δουλειάς, δεν εγκατέλειψε στην τύχη τους τους γειτόνους μας. Με την ανακοίνωση του πλειστηριασμού και της έξωσης γείτονες και γειτόνισσες, άνθρωποι κι αυτοί του μόχθου, είδαν το σκοτεινό τους μέλλον να διαγράφεται στα μάτια των ανθρώπων που ζουν δίπλα τους. Σχημάτισαν άμεσα την «Πρωτοβουλία φίλων και γειτόνων» κοινοποίησαν με κάθε πρόσφορο μέσο το γεγονός και κάλεσαν σε κινητοποίηση έξω από το σπίτι της οικογένειας.

Εκατοντάδες γείτονες και γειτόνισσες που ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα συμπαρασταθήκαμε στην οικογένεια που κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο, ακούσαμε συγκλονισμένοι/ες τον κ. Γιώργο να εξιστορεί το δράμα που βιώνουν και υποσχεθήκαμε όλοι και όλες πως δε θα τους αφήσουμε μόνους τους. Υποσχεθήκαμε να κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατόν ώστε να μη χάσουν το σπίτι τους, να απαιτήσουμε από κυβέρνηση, τράπεζες και όποιον άλλο να ανακαλέσουν την εξοντωτική απόφαση του πλειστηριασμού και της έξωσής τους.

Γείτονες και γειτόνισσες,

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ.

Είναι πια ξεκάθαρο και στον/στην πιο δύσπιστο/η ότι δεν υπάρχουν σωτήρες! Δεν αρκεί να οργιζόμαστε και να τους βρίζουμε, δεν αρκεί να περιμένουμε την ώρα της κάλπης γιατί «δεν ιδρώνει τ΄ αυτί τους»! Αυτή η κυβέρνηση των πλουσίων, των ολιγαρχών εφοπλιστών, των μεγαλοβιομηχάνων, των εμπόρων υγείας και του τραπεζιτικού κεφαλαίου στοχεύουν στην απόλυτη φτωχοποίησή μας για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Τα άθλια μεροκάματά μας(όσων ακόμη έχουν κάποια κακοπληρωμένη δουλειά) επιστρέφουν στα θησαυροφυλάκιά τουςσε τράπεζες του εξωτερικού, σε μετοχές πολυεθνικών εταιριών, σε ιδιοκτησίες αμύθητου πλούτου. Έχουν στήσει και ως ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών έναν προπαγανδιστικό μηχανισμό από καλοπληρωμένους δημοσιογράφους για να λιβανίζουν καθημερινά την κυβέρνηση και τους παρατρεχάμενούς της, σιωπούν για τα 700 εκατομμύρια ευρώ που χρωστούν στο δημόσιο Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ αλλά βρίσκουν λογικό να αρπάζουν τα κοράκια οι τραπεζίτες για λίγες ψωροχιλιάδες τα σπίτια μας (που με μόχθο έχουμε στήσει) σε δύσκολες περιόδους της ζωής μας.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ.

Το ξέρουμε από μικρά παιδιά στο μεροκάματο, στον αγώνα για την επιβίωση, πως μόνος τρόπος να τους πολεμήσουμε είναι να οργανωθούμε στα σωματεία μας στους χώρους δουλειάς, να στηρίζουμε τους γειτόνους μας στις καθημερινές ανάγκες, να βγαίνουμε χωρίς δισταγμό στο δρόμο για να προστατέψουμε τα σπίτια μας, να διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς, πλήρη, δημόσια και δωρεάν υγεία, δημόσια παιδεία που να αντιστοιχεί στις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας και όχι των επιχειρηματικών συμφερόντων, φθηνή, δημόσια θέρμανση και ενέργεια, δραστική μείωση των τιμών των ειδών διατροφής.

H ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ έθεσε άμεσα το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και κάλεσε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης

Ως ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ όλα αυτά τα χρόνια στεκόμαστε, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε μαζί με τους γειτόνους και τις γειτόνισσές μας απέναντι στην τοπική δημοτική εξουσία αλλά και σε κάθε κυβέρνηση. Είμαστε δίπλα σε κάθε γείτονα και γειτόνισσα για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα.

ΣΤΕΓΗ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s