ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ «ΠΟΛΗΣ ΑΛΛΙΩΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

με τους λαούς!

Οι συγκρούσεις στην Ουκρανία και η στρατιωτική αντιπαράθεση γύρω από αυτήν μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. από τη μια και Ρωσίας από την άλλη κλιμακώθηκαν με  διαρκή όξυνση- ευθύνη όλων των πλευρών και  συγκέντρωση στρατευμάτων στην περιοχή. Η κλιμάκωση αυτήκορυφώθηκε με την καταδικαστέα εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πίσω ,όμως, από τους πολεμικούς ανταγωνισμούς υπάρχουν τα οικονομικά συμφέροντα. Συμφέροντα για το μοίρασμα των αγορών, των ενεργειακών πηγών και δρόμων καθώς  και για τον έλεγχο των περιοχών με μοναδικό σκοπό την ισχυροποίηση των κερδών των ολιγαρχών, οι οποίοι  κυβερνούν σε όλες τις χώρες.

Ο πόλεμος δεν έχει να κάνει με τα συμφέροντα των λαών. Κανένα δίκαιο ή δικαιολογία για «ειρήνη», «διεθνές δίκαιο» ή «δικαιώματα των λαών» δεν υπάρχει σε καμία από τις πλευρές που συγκρούονται. Πολύ περισσότερο είναι υποκριτικό να υποστηρίζουν ότι ενδιαφέρονται για τον λαό της Ουκρανίας. Ο πόλεμος αυτός μόνο φτώχεια και αίμα φέρνει για τους λαούς, ενώ μπορεί να γενικευτεί με απρόβλεπτες συνέπειες και καταστροφική κατάληξη για  όλο τον κόσμο.

Η χώρα μας δεν είναι μακριά και η ειρήνη είναι εύθραυστη στη γειτονιά μας. Η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση με την αποστολή όπλων και τη στήριξη των πολεμικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, αποτελεί συμβολή στην κλιμάκωση του πολέμου, την ένταση των ανταγωνισμών και παρασύρει τη χώρα μας σε επικίνδυνες δρόμους. Γι αυτό και είναι επιτακτικό για τις ζωές μας να σταματήσει εδώ και τώρα.

Απαιτούμε ως δημοτικό συμβούλιο ΝΕΑΠΟΛΗΣ- ΣΥΚΕΩΝ

  • Παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, απόσυρση όλων των ξένων στρατών από την περιοχή, προστασία όλων των κατοίκων της Ουκρανίας από εκκαθαρίσεις και δολοφονικές επιθέσεις.
  • Καμιά εμπλοκή και καμιά συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο με οποιοδήποτε τρόπο (αποστολές εξοπλισμού και στρατιωτικών δυνάμεων, χρησιμοποίηση βάσεων, αεροδρομίων και λιμανιών).
  • Κανένας φαντάρος και στρατιωτικός έξω από τα σύνορα.
  • Να κλείσουν οι βάσεις και να αποχωρήσουμε από το ΝΑΤΟ.
  • Όχι στους Εξοπλισμούς, Λεφτά για τις Κοινωνικές Ανάγκες. Παιδεία-υγεία-πρόνοια-προστασία περιβάλλοντος- ανθρώπινες πόλεις.
  • Όχι στον πόλεμο και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας..
  • Στήριξη όλων των προσφύγων χωρίς διαχωρισμούς.  
  • Αλληλεγγύη– Ειρήνη – Φιλία των λαών.
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s