Δωρεάν rapid και μοριακά τεστ για όλους και όλες!

Η πρόσφατη ανακοίνωση του δήμου για την παράταση σύμβασης με ιδιωτικό εργαστηριακό κέντρο για την διενέργεια PCR τεστ στους εργαζομένους –εργαζόμενες του δήμου στην τιμή των 29  και 27 ευρώ αποδεικνύει την έκταση της κερδοσκοπίας στον χώρο των ιδιωτικών μικροβιολογικών εργαστηρίων. Το κράτος που προμηθεύεται τα μοριακά test σε πολύ μικρότερη τιμή έχει στοιχειώδη υποχρέωση να τα συνταγογραφεί!

Είναι πια απροκάλυπτη η ανάλγητη και εγκληματική κυβερνητική πολιτική, η οποία στο όνομα της οικονομίας της αγοράς διαμορφώνει ουσιαστικά συνθήκες ανοσίας αγέλης.

Γι αυτό και ως ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ ζητάμε να μην περιορίζεται ο(ορθός) υγειονομικός έλεγχος μόνο στους εργαζόμενους-εργαζόμενες του δήμου. Επιβάλλεται η διοίκηση του δήμου να διεκδικήσει σε καθημερινή βάση επιπλέον δωρεάν rapid test και μοριακούς ελέγχους PCR από κλιμάκια του ΕΟΔΥ . Συγκεκριμένα στην παρούσα έκρηξη της μετάλλαξης Όμικρον με ανοιχτά σχολεία, τάξεις των 27 μαθητών και χωρίς κανένα άλλο μέτρο προστασίας σε χώρους εργασίας και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι αναγκαία η ύπαρξη κινητών συνεργείων του ΕΟΔΥ σε κάθε τοπική ενότητα -ακόμη και έξω από τα σχολεία -προκειμένου να ελέγχονται πολίτες, μαθητές-τριες και εκπαιδευτικοί.

Ως ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ δεν μπορούμε παρά να επαναφέρουμε για ακόμη μια φορά επιτακτικά το αίτημα να λειτουργήσει επιτέλους ως δημόσιο Κέντρο Υγείας το κτήριο επί της οδού Επταπυργίου-το οποίο χρόνια παραμένει κλειστό με αστείες δικαιολογίες – για να προστεθεί ακόμη ένα «όπλο» στην μάχη κατά της πανδημίας και ενίσχυσης της υποβαθμισμένης Π.Φ.Υ.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s