Να λειτουργήσει επιτέλους ως δημόσιο κέντρο υγείας το κτήριο στην οδό Επταπυργίου

Παρέμβαση της ΠΟΛΗΣ ΑΛΛΙΩΣ έξω από το κτήριο στην οδό Επταπυργίου απαιτώντας την άμεση έναρξη λειτουργίας του σαν δημόσιο Κέντρο Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Αν κάτι ανέδειξε η πανδημία με τραγικό τρόπο , αυτό είναι η «γύμνια» των δημόσιων δομών Υγείας , τόσο των Δημόσιων Νοσοκομείων όσο και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, από τις πολιτικές των κυβερνήσεων διαχρονικά ,που αντιμετωπίζουν την υγεία του λαού ως «κόστος» που πρέπει το κράτος να απαλλαγεί απ’ αυτό. Γι’ αυτό και μια κατεξοχήν λοιμώδη νόσο που θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί κυρίως σε επίπεδο κοινότητας μέσα από ένα ισχυρό δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ,αντιμετωπίζεται στα νοσοκομεία τα οποία μετατράπηκαν σε νοσοκομεία μιας νόσου με τραγικές συνέπειες για την υγεία του λαού, από την πλημμελή παρακολούθηση και θεραπεία άλλων χρόνιων νοσημάτων και την αύξηση γενικά της νοσηρότητας από άλλα νοσήματα.

Διεκδικούμε Κέντρα δημόσιας και δωρεάν πρωτοβάθμιας υγείας σε κάθε δημοτική ενότητα του δήμου μας !

Ολοκληρωμένη φροντίδα υγείας στη γειτονιά, που εκκινεί από την προαγωγή της υγείας του πληθυσμού, την πρόληψη των νόσων, την σχολική ιατρική, τους εμβολιασμούς, τις δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις, την δωρεάν περίθαλψη και τη φροντίδα των αρρώστων μέχρι τη φυσική αποκατάσταση και την κοινωνική επανένταξή τους.

Τα υποβαθμισμένα και υποστελεχωμένα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ της Επταπυργίου και της Λαγκαδά καθώς και τα δημοτικά ιατρεία στα ΚΑΠΗ του δήμου σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν αυτές τις ανάγκες.

Την ίδια στιγμή θησαυρίζουν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα όπως της Βιοϊατρικής στην Νεάπολη.

Το κτήριο στην οδό Επταπυργίου παραμένει χρόνια τώρα κλειστό ενώ επείγει ο εξοπλισμός και η στελέχωση του ώστε να λειτουργήσει άμεσα σαν δημόσιο και δωρεάν κέντρο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για όλους τους κατοίκους του δήμου μας , για να προστεθεί ακόμα ένα «όπλο» στη μάχη κατά της πανδημίας.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s