Ζητούνται πεζοδρόμια, πεζόδρομοι και πεζοί…

Ζητούνται πεζοδρόμια, πεζόδρομοι και πεζοί…Το να είσαι πεζός, δρομέας, ανάπηρος, περιπατητής, ποδηλάτης, μαθητής, γονιός με το καρότσι του παιδιού σου είναι αδύνατον ή κατόρθωμα σε ένα άνισο αγώνα μετ’ εμποδίων στις περισσότερες περιοχές του δήμου μας (Άγιος Παύλος πρωτίστως, Συκιές, Νεάπολη και Πεύκα)

.Τα πεζοδρόμια ή θα είναι ανύπαρκτα (από το σπίτι στον δρόμο!) ή πολύ στενά ή θα καταλαμβάνονται από πάσης φύσης εμπόδια. Αυτοκίνητα, μηχανάκια , κολώνες , κολονάκια, στύλοι, κάγκελα, , σκουπίδια, κάδοι, εμπορεύματα, τρύπες, σκάλες, πεζούλια, τραπεζο-καθίσματα, διάφορες κατασκευές αποτελούν φραγμούς ή παγίδες καθώς παραμονεύουν σε κάθε σημείο μετατρέποντας την πεζοπορία σε περιπέτεια.

Η τόσο ωφέλιμη για τον άνθρωπο και το περιβάλλον πεζή κίνηση αποθαρρύνεται εντελώς και οδηγεί σε αναγκαστική χρήση Ι.Χ.- με ό,τι αυτό συνεπάγεται- ή ωθείται προς τους δρόμους με προφανείς κινδύνους ατυχημάτων.

Είναι κωμικοτραγικό. Αν κάποιος θέλει να …περπατήσει στον Δήμο μας , πρέπει να μεταβεί με το αυτοκίνητο του (!) στο γήπεδο στου Στρεμπενιώτη ή σε κάποιο ιδιωτικό γυμναστήριο για να ανέβει στους τεχνητούς διαδρόμους του!

Η άναρχη δόμηση με βάση την λογική του κέρδους και την υποβάθμιση του δημόσιου χώρου, οι κάθε λογής παρανομίες, η προχειρότητα, οι ατομικές «λύσεις» , οι αυθαιρεσίες, τα μικρορουσφέτια, η αδιαφορία της δημοτικής αρχής που «βλέπει» μόνο τους κεντρικούς δρόμους της αγοράς ερμηνεύουν την άθλια εικόνα. «Μπετόν και λαμαρίνες» παντού.

Αν σε αυτά προσθέσουμε την άθλια συγκοινωνία του ΟΑΣΘ, τις ανύπαρκτες ή διαλυμένες στάσεις, την συγκεντροποίηση υπηρεσιών, τους στενούς, χαώδεις και κακοδιατηρημένους δρόμους που μετατρέπονται σε τεράστια συνεχή πάρκινγκ (ελλείψει δημόσιων χώρων στάθμευσης) , τα διπλοπαρκαρίσματα, την αθέτηση του Κ.Ο.Κ., την κάκιστη σήμανση , την έλλειψη πεζοδρόμων, τις κατεστραμμένες ή κρυμμένες πινακίδες οδικής σήμανσης κ.ο.κ., καταλαβαίνει κανείς για ποιόν λόγο ο δήμος μας παίρνει …βραβεία στα προγράμματα «Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας» !!!

Ως ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ επιμένουμε : κατασκευή-ανακατασκευή -διεύρυνση πεζοδρομίων σε όλη την έκταση του δήμου (βλ. Ανδρέου Δημητρίου στις Συκιές), μελέτη για πεζόδρομους (αρχικά γύρω από τα σχολεία), απομάκρυνση αυθαίρετων και παράνομων κατασκευών, αποκέντρωση υπηρεσιών( π.χ. όλες οι τράπεζες είναι πλέον μόνο στην Νεάπολη !) και της αγοράς (π.χ. περισσότερες λαϊκές αγορές), δημόσιοι χώροι δωρεάν στάθμευσης και πάνω από όλα διεκδίκηση πυκνών δρομολογίων του ΟΑΣΘ με σύγχρονα, ασφαλή και οικολογικά λεωφορεία και διαδημοτική συγκοινωνία

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s