Αναγκαία η δωρεάν στάθμευση στο Δημοτικό Parking Νεάπολης και στα Δημοτικά Parking Συκεών!

Σε ανακοίνωση για σωρεία διαρρήξεων αυτοκινήτων( 8 την προηγούμενη εβδομάδα !) στον ευρύτερο χώρο του πρ. στρατοπέδου Στρεμπενιώτη προχώρησε η διοίκηση του Δήμου.

Σε περίοδο εκρηκτικής αύξησης της χρήσης των Ι.Χ και χρόνιας απαξίωσης των δημόσιων μέσων μετακίνησης, η αναζήτηση χώρου στάθμευσης σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές της Θεσσαλονίκης αποτελεί βασανιστήριο διαρκείας για τους κατοίκους της Νεάπολης . Γι αυτό και πολλοί κάτοχοι Ι.Χ αναγκαστικά επιλέγουν την περιοχή του Στρεμπενιώτη , μια περιοχή έρημη τις νυχτερινές ώρες και με ελλιπέστατο  φωτισμό.

Στη θέση, λοιπόν, των ανέξοδων καταγγελιών μήπως θα έπρεπε η διοίκηση να μετατρέψει το δήθεν δημοτικό πάρκινγκ της Πλατείας Γάτσου σε δωρεάν χώρο στάθμευσης για να συμβάλει στην μερική έστω λύση του προβλήματος;  Ποιοί κάτοικοι έχουν άραγε την δυνατότητα να πληρώνουν στον ιδιώτη επιχειρηματία 2 ευρώ την πρώτη ώρα, 1 ευρώ κάθε επόμενη και 10 ευρώ για διανυκτέρευση ;

Το ίδιο βέβαια ακριβώς ισχύει και για το δημοτικό πάρκινγκ Συκεών (Αγ. Δημήτριος)που έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτη και στο οποίο το μηνιαίο κόστος για μία θέση αυτοκινήτου είναι στα 80 ευρώ και στα 40 ευρώ για μία θέση δίκυκλου.

Μήπως επιβάλλεται παράλληλα και σε αυτούς τους ελάχιστους υπαίθριους χώρους στάθμευσης στο Στρεμπενιώτη να υπάρχει φύλαξη και προστασία από υπαλλήλους του Δήμου ,όπως ακριβώς πρέπει να γίνει και στο Άλσος Συκεών;

Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ επανειλημμένα έχει θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο την ανάγκη να παραχωρηθούν για δωρεάν χρήση στους κατοίκους-κατόχους Ι.Χ οι δύο δημοτικοί χώροι στάθμευσης σε Νεάπολη (Πλατεία Γάτσου)- Συκιές(Αγ. Δημήτριος και Ελπίδος ) και να πάψουν να αποτελούν ένα ακόμη πεδίο επιχειρηματικής δράσης της Δημοτικής Αρχής.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s