Η δημοκρατία δεν είναι πρόβλημα

Στις 15/4/21 πραγματοποιήθηκε η 6η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νεάπολης Συκεών. Ένα από τα θέματα, ήταν η διαχείριση των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης του δήμου. Αυτό το θέμα έφτασε στο δημοτικό συμβούλιο μετά από κοινό αίτημα όλης της αντιπολίτευσης. Αφού ξεπεράστηκαν οι προσχηματικές, διαδικαστικού τύπου δικαιολογίες της διοίκησης, που προκάλεσαν καθυστερήσεις, οι δημοτικοί σύμβουλοι κλήθηκαν σε:

«Συζήτηση και απόφαση για τη λειτουργία των έντυπων και ηλεκτρονικών δημοτικών μέσων ενημέρωσης, κάτω από την εποπτεία και ευθύνη συντακτικής επιτροπής με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου».

Οι κοινές προτάσεις της αντιπολίτευσης ήταν:

Η έκδοση του δημοτικού περιοδικού να γίνεται με ευθύνη συντακτικής επιτροπής που να συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου.

Άρθρα και ανακοινώσεις όλων των παρατάξεων να αναρτώνται ελεύθερα στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης του δήμου (ιστοσελίδα, facebook).

Η ίδια συντακτική επιτροπή του περιοδικού να έχει την ευθύνη λειτουργίας και των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης του δήμου.

Να δοθεί η δυνατότητα σε φορείς και συλλόγους να παρουσιάζουν τις θέσεις τους τόσο στο περιοδικό όσο και στα ηλεκτρονικά μέσα του Δήμου.

Οι προτάσεις απορρίφθηκαν όλες.

Η αιτιολόγηση αυτής της απόρριψης ήταν: Η συντακτική επιτροπή θα δημιουργεί εντάσεις, θα επιβάλει λογοκρισία, οι δημότες θα …βαρεθούν να διαβάζουν τις απόψεις όλων των παρατάξεων κ.λ.π.

Αυτά, ενώ η συντακτική επιτροπή θα αποτελούνταν πλειοψηφικά από μέλη της παράταξης του κ. Δανιηλίδη.

Φυσικά δεν σηκώνουν σοβαρό σχολιασμό αυτά τα επιχειρήματα.

Το περιοδικό και οι ηλεκτρονικές σελίδες του δήμου λοιπόν, θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν αποκλειστικά κάθε δράση και άποψη της διοικούσας παράταξης και του δημάρχου, είτε είναι σχετική είτε άσχετη με τα δημοτικά πράγματα, η φωνή της αντιπολίτευσης θα συνεχίσει να θάβεται.

Για άλλη μια φορά ο πλουραλισμός και η δημοκρατική διαχείριση, αντιμετωπίζεται ως πρόβλημα στο δήμο μας.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s