Αντί να προσλαμβάνουν γιατρούς, τους διώκουν και τους απολύουν!

ΨΗΦΙΣΜΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ,

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΆΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»

Ο Κώστας Καταραχιάς είναι επικουρικός γιατρός και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου ο «Άγιος Σάββας», του μεγαλύτερου ογκολογικού νοσοκομείου της χώρας.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου και το υπουργείο δεν ανανεώνουν επιλεκτικά την σύμβασή του και είναι ο μοναδικός επικουρικός γιατρός σε όλη τη χώρα που δεν πήρε παράταση της σύμβασής του μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2021. Αυτό σημαίνει ότι θα απολυθεί και θα οδηγηθεί στην ανεργία, όταν λήξει η σύμβασή του τέλη Μάρτη. Είχε προηγηθεί η εκδικητική μετακίνησή του, στα τέλη Δεκέμβρη του 2020, στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Σωτηρία», χωρίς αυτό να δικαιολογείται από την ειδικότητά του      

Είναι πρόκληση η απόλυση γιατρού- και μάλιστα από το μεγαλύτερο ογκολογικό Νοσοκομείο της χώρας- την ώρα που οι ανάγκες της Πανδημίας, αλλά πολύ περισσότερο των ίδιων των νοσοκομείων, απαιτούν χιλιάδες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.  

Είναι προφανές ότι η απόλυση αυτή γίνεται εκδικητικά λόγω της αγωνιστικής στάσης του Σωματείου τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και λόγω της καταγγελίας του για τις ΕΔΕ σε γιατρούς και νοσηλευτές που  νόσησαν από κορωνοϊό. Η επίθεση αυτή δεν είναι η μοναδική. Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μία βιομηχανία συνδικαλιστικών διώξεων στους εργαζόμενους, επειδή αποκαλύπτουν τις συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία εν μέσω κορωνοϊού.

Στην πόλη μας θα κληθεί στον εισαγγελέα ο Θανάσης Σιούλης, γιατρός του ΑΧΕΠΑ, ο οποίος κατά την κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας τον Νοέμβριο του 2020 είχε αναφερθεί στην έλλειψη κλινών  ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη.  Επίσης, ΕΔΕ διατάχθηκε  σε βάρος της προέδρου της Ε.Ν.Ι.Θ., Δάφνης Κατσίμπα. Ακόμη και στην πρόεδρο της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Αφροδίτη Ρέτζιου ασκήθηκε προκαταρκτική δίωξη.

Η δίωξη του Κώστα Καταραχιά- που εργάζεται στο ΕΣΥ πέντε χρόνια ως επικουρικός γιατρός- είναι επίθεση στο σωματείο του νοσοκομείου. Πρόκειται για ένα σωματείο που τα τελευταία δέκα χρόνια έχει δώσει μάχες ενάντια στο κλείσιμο νοσοκομείων και τις συγχωνεύσεις, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Έχει αγωνιστεί για μονιμοποιήσεις και προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και για δημόσια- δωρεάν υγεία για όλες και όλους.

Η  ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της και την αλληλεγγύη της στον γιατρό και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα του σωματείου του.

Η ΑΛΛΗΓΓΕΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ  ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s