ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ των ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ:«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» – «ΑΛΜΑ στο ΜΕΛΛΟΝ» – «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» – «ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ»

Η διοίκηση του δήμου, με προσωπική ευθύνη του δημάρχου κ. Δανιηλίδη, επιβάλει έναν απροκάλυπτο και συστηματικό αποκλεισμό της προβολής των θέσεων και απόψεων όλων των άλλων παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, από τα δημοτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης:

Περιοδικό «Εκτός των Τειχών», ιστοσελίδα του δήμου και Facebook.

Από τις 64 σελίδες του περιοδικού, διαθέτει μόλις 3 σελίδες για τις τέσσερεις υπόλοιπες παρατάξεις, χρησιμοποιώντας όλο το υπόλοιπο περιοδικό για την προβολή της διοίκησης και του προσώπου του, στα δε ηλεκτρονικά μέσα αποκλείει κάθε άλλη φωνή.

Στην τελευταία συνεδρίαση, με θέμα τον νέο εκλογικό νόμο, ο κ. δήμαρχος “δεσμεύτηκε” πως θα δινόταν ικανός χώρος στο περιοδικό ώστε να παρουσιαστούν οι θέσεις της κάθε παράταξης.

Αντί αυτού, η στοιχειοθεσία του περιοδικού προχωρούσε με στόχο τον αποκλεισμό των άλλων παρατάξεων και προβολής μόνο των δικών του απόψεων.

Την τελευταία στιγμή – και κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες μας – ο κ. δήμαρχος, με απόλυτο χλευασμό και ειρωνεία, μας ενημέρωσε πως μας … “παραχωρεί” έναν ελάχιστο χώρο (400 έως 450 λέξεις)!!!

Ο κ. δήμαρχος στην πράξη μας αποκλείει, κοροϊδεύοντάς μας κατάμουτρα, αφού ξέρει πολύ καλά πως είναι αδύνατο να γραφτεί κάτι ουσιαστικό για τον νέο εκλογικό νόμο, μέσα σε ένα τόσο μικρό κείμενο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Η έκδοση του δημοτικού περιοδικού να γίνεται με ευθύνη συντακτικής επιτροπής που να συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, έχοντας δικαίωμα παρουσίασης των θέσεών τους τουλάχιστον δύο σελίδων του περιοδικού η κάθε μία.
  • Άρθρα και ανακοινώσεις όλων των παρατάξεων να αναρτώνται ελεύθερα στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης του δήμου (ιστοσελίδα, facebook, youtube).
  • Η ίδια συντακτική επιτροπή του περιοδικού να έχει την ευθύνη λειτουργίας και των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης του δήμου.
  • Να δοθεί η δυνατότητα σε φορείς και συλλόγους να παρουσιάζουν τις θέσεις τους τόσο στο περιοδικό όσο και στα ηλεκτρονικά μέσα του Δήμου
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s