Σε δημοπρασία-ξεπούλημα βγάζει ο δήμος Νεάπολης Συκεών την κατασκήνωση στην Ποτίδαια Χαλκιδικής !

 «Για να επαναλειτουργήσει ως οποιασδήποτε μορφής τουριστική επιχείρηση»!

(Από την προκήρυξη του δήμου )

Στην περιοχή της Ποτίδαιας και πιο συγκεκριμένα στον οικισμό Ηλιοβασίλεμα, βρίσκεται μια έκταση 23 στρεμμάτων ιδιοκτησία του δήμου Νεάπολης -Συκεών.

Παλιότερα  στη δεκαετία του ‘90 λειτούργησε εκεί η  ιδιωτική κατασκήνωση ALBATROS  που είχε μισθώσει τον χώρο και εκεί πήγαιναν δωρεάν και παιδιά του δήμου μας.  Εδώ και πολλά χρόνια, όμως, ο χώρος έχει εγκαταλειφθεί πλήρως  με αποτέλεσμα να καταστρέφονται οι εγκαταστάσεις της.

Στο χώρο που είναι πλέον δύσκολα προσπελάσιμος, αφού θυμίζει …ζούγκλα, διαπιστώνει κανείς έκπληκτος ότι υπάρχουν  ακόμα γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ και τένις , πισίνα, αμφιθέατρο συνελεύσεων, κουζίνες, τουαλέτες, στεγασμένη τραπεζαρία και βαγονάκια για τους κατασκηνωτές κ.α. και είναι πνιγμένος στο πράσινο!

 Η κατασκήνωση βρίσκεται 2 χμ. έξω από το χωριό της Ποτίδαιας  (70 χμ. από Θεσσαλονίκη) και απέχει μόλις 30μ. από την παραλία!

Αναρωτιόμαστε. Γιατί ο «δήμαρχος των έργων» δεν προχώρησε τόσα χρόνια  στην αποκατάσταση του χώρου με στόχο την επαναλειτουργία της κατασκήνωσης ως δημοτική δομή-επιχείρηση  και την απόδοση της στα παιδιά των κατοίκων της πόλης μας; Άλλωστε κάτι ανάλογο συμβαίνει σε αρκετούς δήμους της χώρας  Κάτι τέτοιο θα ήταν πραγματικό δείγμα κοινωνικής πολιτικής, μια που στα χρόνια της κρίσης οι διακοπές γίνονται άπιαστο όνειρο για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Ούτε οι «ικανότητες» του , ούτε οι «γνωριμίες» του, ούτε το «πλεόνασμα» των 23 εκ. στάθηκαν ικανά να σώσουν από την καταστροφή  και τώρα από το ξεπούλημα αυτό το στολίδι; 

Σήμερα η διοίκηση του Δήμου προχωρά σε «τουριστική αξιοποίηση»  της κατασκήνωσης για 27 χρόνια και με μίσθωμα 70.000 ευρώ ετησίως. Είναι θλιβερή η απόφαση  για την  παραχώρηση σε ιδιώτη και «αξιοποίηση»  του οικοπέδου «φιλέτο» της κατασκήνωσης με όρους οικονομικού ανταγωνισμού και όχι η διαχείρισή της ως χώρου άσκησης κοινωνικής πολιτικής και εξυπηρέτησης των αναγκών συνδημοτών-ισσών.

Για το θέμα αυτό   ως ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ καταθέσαμε  πολλές ερωτήσεις και προτάσεις και δώσαμε μάχη για να μην ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο. Ζητήσαμε  μάλιστα ονομαστική ψηφοφορία των συμβούλων. Η δημοτική  αρχή αμήχανη απαντούσε με γελοία επιχειρήματα υπερασπιζόμενη την αγοραία λογική.

Καλούμε όλους τους πολίτες του δήμου και ιδιαίτερα τους γονείς να ματαιώσουμε την ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα και να   απαιτήσουμε  με κάθε τρόπο την επαναλειτουργία της κατασκήνωσης για τους συνδημότες και τις  συνδημότισσες μας.  

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s