Καταγγελία για την καταστολή σε βάρος των φοιτητών στο ΑΠΘ

 Ως ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ καταγγέλλουμε την   πρωτοφανή-άγρια καταστολή από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ εναντίον των φοιτητών που προχώρησαν χθες το πρωί σε κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου για να κάνουν συνέλευση ώστε να οργανώσουν τις επόμενες κινήσεις ενάντια στην εφαρμογή του απαράδεκτου νόμου για τα ΑΕΙ. 

Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στην πρυτανεία, μετά από κάλεσμα των πρυτανικών αρχών, προσήγαγαν 30 άτομα, προπηλακίζοντας φοιτητές και ρίχνοντας χημικά.

Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η εφαρμογή του νόμου για την Πανεπιστημιακή αστυνομία και η πρόσληψη των 1030 αστυνομικών,  έγινε φανερό  με τον πιο βάρβαρο τρόπο, ποιος είναι ο στόχος. Είναι η κατάργηση των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των φοιτητών και των εργαζόμενων στα ΑΕΙ για να παραχωρήσουν ανεμπόδιστα τα σχέδια της ιδιωτικοποίησης – επιχειρηματικοποίησης των ΑΕΙ και του αποκλεισμού απ αυτά των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχαμε ως ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ όταν  πρόσφατα καταθέσαμε σχετικό ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο που καταδίκαζε τα  σκληρά αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης και την (μοναδική στον κόσμο!) παρουσία της αστυνομίας στις σχολές  και έκφραζε την συμπαράσταση του στους φοιτητές –μαθητές –εκπαιδευτικούς που αντιδρούν με κάθε τρόπο σε αυτά.

Αλγεινή εντύπωση  είχε προκαλέσει η αντίδραση του Δημάρχου που συντάχθηκε με την κυρίαρχη αφήγηση κυβέρνησης και ΜΜΕ  και σε μια προσπάθεια απαξίωσης του δημόσιου Πανεπιστημίου υποστήριξε ότι τα ΑΕΙ έχουν μετατραπεί σε χώρους ανομίας, παραβατικότητας , λαθρεμπορίου!   

Αλήθεια τι έχει να πει για τις σημερινές  εφιαλτικές εικόνες βαρβαρότητας  μέρα μεσημέρι σε βάρος των παιδιών μας που θυμίζουν σκοτεινές εποχές της πολιτικής μας ιστορίας; Συνεχίζει να εμμένει στην  αστυνομοκρατία και την πασιφανή καταστολή  για την υπεράσπιση της «ασφάλειας και της τάξης», όπως αρκετές φορές τόνισε στο Δημοτικό Συμβούλιο; Μιας ασφάλειας και μια τάξης που « μυρίζει ανθρώπινο κρέας » ;. Καθημερινά ο αυταρχισμός, η  φίμωση, η βία ,ο εξευτελισμός  και  ο ξυλοδαρμός   αποτελούν για την κυβέρνηση τον δρόμο για την διάλυση της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης. Και  είναι καθήκον και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να πάρει  θέση  και να μην τηρεί σιγή ιχθύος για την έμπρακτη κατάλυση της Δημοκρατίας, την βαρβαρότητα και την καταπάτηση των ανθρώπινων  δικαιωμάτων.

 Ως ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ  συντασσόμαστε με όσες και όσους υπερασπίζονται την δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων.

Ως ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ  είμαστε και θα είμαστε απέναντι στην κατασταλτική  πολιτική της κυβέρνησης, που σε κάθε ευκαιρία κουρελιάζει   δημοκρατικά  δικαιώματα και ελευθερίες  προκειμένου να υλοποιήσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική της.

Απαιτούμε την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων !

Έξω η αστυνομία από τις σχολές !

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s