Ενοικίαση ή επίταξη ξενοδοχείων της πόλης ώστε να φιλοξενηθούν με ασφάλεια οι ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο χωρίς να είναι ακόμη αρνητικοί στον ιό

Στήριξη των περιπατητικών ασθενών COVID-19

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στη δίνη της πανδημίας με το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία της πόλης να έχουν ξεπεράσει τα όρια τους. Ένα μεγάλο πρόβλημα που παρατηρείται αφορά την διαχείριση των ασθενών που έχουν ξεπεράσει τον κίνδυνο, αλλά παραμένουν θετικοί στον COVID-19 και πρέπει να εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα. Δίχως όμως να υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια για την παραμονή τους στα νοσοκομεία, αναγκάζονται να λάβουν εξιτήριο χωρίς να είναι ακόμη αρνητικοί στον ιό , με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος διασποράς και ανακύκλωσης του ιού στο άμεσο περιβάλλον τους.

Έτσι, εκτός από την ανάγκη δημιουργίας νέων ΜΕΘ, της επίταξης των ιδιωτικών δομών υγείας και των μαζικών μόνιμων προσλήψεων υγειονομικών, προκύπτει ένα ακόμη άμεσο και επιτακτικό αίτημα που αφορά την ασφαλή φιλοξενία και περίθαλψη των ασθενών σε κατάλληλους χώρους για όσο διάστημα παραμένουν θετικοί.

Γι αυτόν τον λόγο το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης-Συκεών διεκδικεί την ενοικίαση ή επίταξη ξενοδοχείων της πόλης ώστε να φιλοξενηθούν με ασφάλεια οι συγκεκριμένοι ασθενείς μέχρι να ιαθούν πλήρως καθώς και την κρατική οικονομική ενίσχυση ώστε να καλυφθούν οι έκτακτες αυτές ανάγκες.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s