ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Ο ΗΛΙΑΣ ?

Άλλη μια τραγική συνέπεια της άθλιας διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης από την κυβέρνηση, είναι η τύχη των ασθενών που νοσηλεύονταν σε ιδιωτικές μονάδες  υγείας της Θεσσαλονίκης που «επιτάχθηκαν» όπως -όπως και επ’ ωφελεία των ιδιοκτητών τους την τελευταία στιγμή ενώ η κατάσταση στην πόλη μας είχε κτυπήσει κόκκινο.

Μεταξύ αυτών και ο συμπολίτης μας Ηλίας που μετά από πολύχρονη περιπέτεια της υγείας του νοσηλεύονταν  έναντι αδράς αμοιβής στο κέντρο αποκατάστασης ΑΡΩΓΗ του ομίλου EUROMEDICA.

Είναι γνωστή στην πόλη μας η συγκινητική ιστορία του Ηλία που στην δραματική μάχη που έδωσε  με τον καρκίνο υπεβλήθη  στο εξωτερικό σε  5 εξαιρετικά δύσκολες εγχειρήσεις και ακριβές θεραπείες που στηρίχθηκαν  μόνο στην αλληλεγγύη των φορέων και κατοίκων της πόλης.

Η διοίκηση του ομίλου ανακοίνωσε κυνικά στην οικογένεια του Ηλία ότι πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από την ΑΡΩΓΗ γιατί έγινε συμβεβλημένο κέντρο αναφοράς COVID-19.

Κάτι τέτοιο είναι υπερβολικά δύσκολο μια  και το παιδί τραχειοστομημένο, με μηχανική υποστήριξη εδώ και 8 μήνες και εντελώς παράλυτο ενώ δεν υπάρχει καμιά μέριμνα για το που θα μετακινηθεί !

Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο υγείας αδιαφορούν και για αυτό το δραματικό περιστατικό. Η ανάλγητη πολιτική τους που άφησε ανοχύρωτο το ΕΣΥ χωρίς  λεφτά, νοσοκομεία, κέντρα υγείας, γιατρούς- νοσηλευτές ,  μέσα προστασίας, ΜΕΘ κλπ. ενισχύοντας προκλητικά τον ιδιωτικό τομέα υγείας είναι η κύρια υπεύθυνη για την όποια πορεία της κατάστασης του Ηλία.

Απαιτούμε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς την άμεση – κατεπείγουσα εξεύρεση λύσης για την νοσηλεία του Ηλία  και όλων των ασθενών που εξορίζονται από τις «επιταγμένες» μονάδες της Θεσσαλονίκης.

Καλούμε τον δήμαρχο και την διοίκηση του δήμου να προβεί σε δυναμική παρέμβαση προς την κατεύθυνση αυτή !

Η φωνή και η αλληλεγγύη μας μπορεί να δώσει κουράγιο και ελπίδα στην μάχη του Ηλία!

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s