Καμία διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ από σήμερα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ !

Καμία διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ από σήμερα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ !Το ίδιο συμβαίνει και στα άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης  στα οποία ,επίσης, δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ ,  όπως δήλωσε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ. Τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε μονάδες μόνο μίας νόσου με τραγικές συνέπειες για τους συμπολίτες μας που πάσχουν από άλλα νοσήματα ή χρήζουν χειρουργικής επέμβασης. Ο ιδιωτικός τομέας  (Διαβαλκανικό κλπ.) επιλέγει τα πιο ελαφριά περιστατικά. Αυτά που θα προσφέρουν κέρδος  χωρίς κόστος. 1.600 ευρώ την ημέρα, όσο και ο μισθός ενός ειδικευμένου γιατρού του συστήματος υγείας! Ο ιδιωτικός τομέας φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού.

Η  κατάρρευση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας  εξαιτίας της  χρόνιας   υποχρηματοδότησης και  της   μηδενικής ενίσχυσης του ΕΣΥ  μετά και το πρώτο κύμα πανδημίας,  από σήμερα οδηγούν στην επιλογή των  ασθενών  για εισαγωγή σε ΜΕΘ. Η κυβέρνηση-  απολύτως  πιστή στις νεοφιλελεύθερες  και μνημονιακού τύπου πολιτικές της –  αδιαφόρησε  εγκληματικά για το δημόσιο σύστημα υγείας  και  είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για  την αδυναμία  των νοσοκομείων τις πόλης  να ανταποκριθούν στις τραγικές ανάγκες της πανδημίας.

Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ επανειλημμένα  από το πρώτο κύμα της πανδημίας  έθεσε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο  το θέμα της ενίσχυσης του ΕΣΥ και των δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας  με μόνιμες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού  καθώς και  το θέμα της επίταξης ιδιωτικών δομών υγείας .Προχώρησε, επίσης,   στην συμβολική και αλληλέγγυα ενίσχυση του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο νοσοκομείο Παπανικολάου με υγειονομικό υλικό .Σήμερα περισσότερο από ποτέ τα αιτήματα αυτά  αποδεικνύονται πάλι τραγικά επίκαιρα.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ  ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ  ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Μόνιμες  μαζικές προσλήψεις  ιατρονοσηλευτικού προσωπικού  και δημιουργία νέων ΜΕΘ.

Επίταξη των  ιδιωτικών δομών υγείας.

Επαναλειτουργία  των νοσοκομείων που έχουν κλείσει( Παναγία, Λοιμωδών) και ένταξη του 424 ΓΣΝ στις νοσοκομειακές εφημερίες.

Συνταγογράφηση και μαζική δωρεάν διενέργεια τεστ covid.

Κέντρα πρωτοβάθμιας δωρεάν υγείας πλήρως στελεχωμένα σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου.

Άμεση δημιουργία κέντρου covid στον δήμο μας

Άμεση   γενναία χρηματοδότηση του ΕΣΥ.

πηγή: https://alterthess.gr/content/mayri-mera-gia-ta-nosokomeia-tis-thessalonikis-den-yparhei-diathesimi-meth?fbclid=IwAR3OKTkK9K1bVJxsZgMywJ1b3Q5EV1i2wGhqzkeWWyEh2Z2B6wAp-ZsYFsw#.X6plEDexrik.facebook

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s