Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ – μαζί με άλλες συλλογικότητες, σωματεία , περιβαλλοντικές οργανώσεις, μαθητικούς και φοιτητικούς συλλόγους- συμμετείχε στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Οκτώβρη ενάντια στην καύση των απορριμμάτων , την δημιουργία γιγαντιαίων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων , ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή από τα ΕΛ.ΠΕ και την εξόρυξη χρυσού.

Για ακόμη μια φορά δηλώσαμε την αντίθεσή μας στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της πολιτικής εκείνης που σε όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων αδειοδοτεί την καύση απορριμμάτων στον ΤΙΤΑΝΑ και προχωρά στην δημιουργία ΜΕΑ στον Άγιο Αντώνιο και την Μαυροράχη ,αδιαφορώντας για την υγεία των πολιτών και την περιβαλλοντική καταστροφή.

Εδώ και ένα χρόνο άλλωστε δίνουμε την μάχη και στο Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης –Συκεών απαιτώντας ειδική συνεδρίαση για την καύση των απορριμμάτων ,της οποίας φανατικός υποστηρικτής είναι ο δήμαρχος Σ. Δανιηλίδης. Παρά την πεισματική άρνηση της Διοίκησης  (που έχει χορηγό στις εκδηλώσεις της τον  ΤΙΤΑΝΑ! ) να συζητηθεί το θέμα αυτό, συνεχίζουμε τους αγώνες μας μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για την ενημέρωση των συμπολιτών –ισσών μας ,συνεχίζουμε την μάχη για ένα εντελώς διαφορετικό σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων με δημόσιο χαρακτήρα, δημοκρατικό-κοινωνικό σχεδιασμό και ενεργή συμμετοχή των πολιτών .

Ένα σύστημα που θα λειτουργεί με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι τα κέρδη των ιδιωτών και θα διασφαλίζει την υγεία των πολιτών, την προστασία του περιβάλλοντος ,την μείωση των ανταποδοτικών τελών και νέες θέσεις εργασίας. Και γι’ αυτό απαιτείται ~μείωση του όγκου των απορριμμάτων( με δραστικό περιορισμό των συσκευασιών) και ταυτόχρονη εξοικονόμηση φυσικών και ενεργειακών πόρων ~διαλογή στην πηγή ~ επαναχρησιμοποίηση –ανακύκλωση και κομποστοποίηση.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s