ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ 15η (τακτική ) και 16η (έκτακτη) Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης –Συκεών.

η διοίκηση ξεπουλάει την δημοτική κατασκήνωση στην Ποτίδαια αντί να την αξιοποιήσει σε όφελος των δημοτών

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ 15η (τακτική ) και 16η (έκτακτη) Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης –Συκεών.

Κατά την διάρκεια της 15ης και της 16ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης ως ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ

ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

~για μόνιμες-δημόσιες δομές ΚΔΑΠ –ΚΔΑΠ ΜΕΑ στους Δήμους ,μονιμοποίηση του προσωπικού τους και επαρκή χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους. Το ψήφισμα έγινε ομόφωνα αποδεκτό.

~για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων .Το ψήφισμα έγινε ομόφωνα δεκτό .

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ

 ~την απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη υπηρεσιών παροχής συμβουλών προϋπολογισμού 25.000 ευρώ για την διαδικασία σχεδιασμού του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας(ΣΒΑΚ).Επισημάναμε την αποδεκατισμένη-εξαιτίας μνημονιακών πολιτικών- εδώ και χρόνια Τεχνική Υπηρεσία αλλά και τον αντιεπιστημονικό και ανορθολογικό σχεδιασμό του, αφού δεν εντάσσεται σε έναν γενικότερο σχεδιασμό του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, τονίζοντας ότι με την λογική της αποσπασματικότητας δεν πρόκειται να λυθούν τα συγκοινωνιακά προβλήματα του Δήμου.   

~την συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ,επισημαίνοντας ακόμη μια φορά τον προσχηματικό της χαρακτήρα, αφού σε κάθε επίπεδο είναι κατευθυνόμενη και απλώς νομιμοποιεί και προσδίδει δημοκρατική επίφαση στις ήδη διαμορφωμένες εισηγήσεις – αποφάσεις της διοίκησης περί του Τεχνικού Προγράμματος του δήμου.

~την έγκριση διεξαγωγής πλειοδοτικής διαδικασίας για την εκμίσθωση της δημοτικής κατασκήνωσης στην Ποτίδαια. Συγκεκριμένα η διοίκηση του Δήμου προχωρά σε τουριστική αξιοποίηση της εγκαταλελειμμένης  εδώ και δεκαετίες πλέον κατασκήνωσης για 27 χρόνια και με μίσθωμα 70.000 ευρώ ετησίως. Είναι σαφές και θλιβερό ότι πρόθεση της διοίκησης-και χωρίς καμία διάθεση συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο- είναι η παραχώρηση σε ιδιώτη και αξιοποίηση  του οικοπέδου «φιλέτο» της κατασκήνωσης με όρους οικονομικού ανταγωνισμού και όχι η διαχείρισή της ως χώρου άσκησης κοινωνικής πολιτικής και εξυπηρέτησης των αναγκών συνδημοτών-ισσών. Με λίγα λόγια μετά την χρόνια εγκατάλειψη δημοτικής περιουσίας ακολουθεί η κυριολεκτική ιδιωτικοποίησή της και με πλαίσιο άγνωστο ακόμη στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για το θέμα αυτό ζητήσαμε ονομαστική ψηφοφορία των συμβούλων.

 ~την εκτέλεση του προϋπολογισμού για το β τρίμηνο του 2020,αφού αποτυπώνει την πολιτική κατεύθυνση του Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού με την οποία είμαστε κάθετα αντίθετοι.

 ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΛΕΥΚΟ ΓΙΑ

~την έγκριση νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην οδό Επταπυργίου και σε παράπλευρες οδούς στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου « Περιβαλλοντικός ανασχεδιασμός της οδού Επταπυργίου και παράπλευρων οδών», αφού το θέμα συζητήθηκε δια περιφοράς στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ,εισήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο ως έκτακτο και σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε ούτε χρονικό περιθώριο ελέγχου των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ούτε ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής για τις αλλαγές.

~την έγκριση του αναθεωρημένου χρονοδιαγράμματος για την μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Πεύκων.

~ για την παραχώρηση χώρων σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Και στις δύο περιπτώσεις τονίσαμε την ανάγκη τήρησης υγειονομικού πρωτοκόλλου λόγω covid . Ιδιαίτερα στην περίπτωση της λειτουργίας ΚΔΑΠ σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας επισημάναμε την αναγκαιότητα να ξεκινούν τα ΚΔΑΠ μετά την λήξη του σχολικού ωραρίου και του ολοήμερου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία καθώς και να λαμβάνεται υπόψη και η γνώμη της σχολικής κοινότητας που φιλοξενεί ΚΔΑΠ σε ό,τι αφορά πιθανά προβλήματα που προκύπτουν από την κοινή χρήση του χώρου.

~ για την κατανομή της γ δόσης ( 223.400 ευρώ )για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών σχολικών μονάδων του Δήμου, τονίζοντας την χρόνια υποχρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

~ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ

~ την αναγκαιότητα προσλήψεων επιπλέον μονίμων σχολικών καθαριστών-στριών

~ την απαλλαγή των σχολικών κυλικείων από το μίσθωμα κατά την περίοδο του Ιανουαρίου-Ιουνίου 2020 ,αφού τα σχολεία ήταν κλειστά.

~την αναγκαιότητα να υποβληθούν σε δωρεάν test covid όλοι οι εργαζόμενοι-ες στο Δήμο καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων και μαθητές –τριες που παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα.

~Την μετατροπή του περιπτέρου στην συμβολή των οδών Οδ. Φωκά και Επταπυργίου και του πέριξ χώρου  σε ανοικτή  υπαίθρια δημοτική βιβλιοθήκη και σε κέντρο πληροφόρησης

 ~Την παραχώρηση μίας σελίδας (αντί μισής!) στο περιοδικό του δήμου για τις παρατάξεις :  Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ και Λαϊκή Συσπείρωση στα πλαίσια της δημοκρατίας και ισονομίας. Τονίσαμε την ανάγκη το περιοδικό να ανοίξει και για τους ενεργούς πολίτες του δήμου που θέλουν να καταθέσουν τις απόψεις τους και να πάψει το μονόπλευρο,  προπαγανδιστικό του προφίλ για την διοίκηση και τον δήμαρχο.

ΘΕΣΑΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

~ για την καταγγελία μεταφοράς ανακυκλώσιμων απορριμμάτων από συμβατικά απορριμματοφόρα του Δήμου και ζητήσαμε στοιχεία για το ποσοστό ανακύκλωσης στον δήμο μας

~για την τύχη της χορηγίας του Δήμου από τον ΤΙΤΑΝΑ  (όπου προγραμματίζεται η καύση απορριμμάτων) πλαίσιο οικονομικής ενίσχυσης των εκδηλώσεων της Βαλκανικής Πλατείας ,οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν εξαιτίας των ειδικών συνθηκών.

~για προβλήματα απορροής όμβριων υδάτων σε πεζόδρομο επί της οδού Μ. Αναγνωστάκη στις Συκιές  (ήδη η τεχνική υπηρεσία επιλήφθηκε του θέματος)

Κατά τη διάρκεια της 16ης Έκτακτης Συνεδρίασης υποστηρίξαμε( μαζί με τις άλλες αντιπολιτευτικές παρατάξεις) αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για την μετατροπή 19 συμβάσεων μερικής απασχόλησης σχολικών καθαριστών-στριών σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης προκειμένου να ενισχυθεί η καθαριότητα –απολύμανση των σχολείων. Η Διοίκηση θεώρησε ότι δεν επείγει η συζήτηση!!! και αρνήθηκε την εισαγωγή του θέματος. Αμέσως μετά προτείναμε στις άλλες παρατάξεις την από κοινού υποβολή αιτήματος για ένταξη του θέματος σε επόμενη συνεδρίαση, που έγινε αποδεκτό.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s