Ιστορική η καταδίκη της Χ.Α.

Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ δεν θα μπορούσε να λείψει από την αντιφαστική συγκέντρωση και πορεία, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 6 Οκτωμβρίου με αφορμή την απόφαση για την δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου αλλά και στις 7 Οκτωβρίου, την ημέρα της ανακοίνωσης της απόφασης.

Ιστορική, πράγματι, μέρα χαρακτηρίζεται η χθεσινή λόγω της ανακοίνωσης της απόφασης με τον χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές. Η πίεση του αντιφασιστικού και του μαζικού κινήματος να μην αφήσει κανένα περιθώριο ξεπλύματος της ηγεσίας των ναζί ήταν που απαίτησε και κατάφερε την καταδίκη της συμμορίας των νεοναζί και παλεύει να τσακίσει τον φασισμό και τον σύστημα που τον γεννά. Η καταδίκη της ΧΑ είναι μια νίκη και μια δικαίωση για τα θύματα αλλά όχι και το τέλος του αγώνα μας ενάντια στον φασισμό.

Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ βρέθηκε και στο Γεντί Κουλέ, που στη Γερμανική κατοχή, στον Eμφύλιο, στην πρώτη μετεμφυλιακή δεκαετία και στη Χούντα υπήρξε διαβόητο κολαστήριο για εκατοντάδες καταδικασμένους πατριώτες και πολιτικούς κρατούμενους.

Κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής από το 1941 ως το 1944 εκτελέστηκαν στις φυλακές του Γεντί Κουλέ 45 Έλληνες πατριώτες στον ελεύθερο χώρο πίσω από τις φοβερές φυλακές.

Τέλος, ως εκδήλωση αντιφασιστικής δράσης στις γειτονιές του Δήμου, Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ έκανε αισθητή την παρουσία της και στο Δημαρχείο Συκεών.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s