Έκθεση φωτογραφίας (;) του Τηλέμαχου Γαροφαλλίδη

Σε μία εποχή που η τέχνη εξορίζεται από τα σχολεία αλλά και από τα ΜΜΕ η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ ξεκινάει τις Πολιτιστικές τις Δράσεις για φέτος με την έκθεση φωτογραφίας(;) του Τηλέμαχου Γαροφαλλίδη, σε μια προσπάθεια να αναδείξουμε το καλλιτεχνικό δυναμικό που υπάρχει στην πόλη μας, στη γειτονιά μας… Επιδίωξη μας είναι να δημιουργήσουμε ένα χώρο συνάντησης, δημιουργίας, αλληλεγγύης, επικοινωνίας.

Ο Τηλέμαχος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου και δραστηριοποιείται ως επαγγελματίας φωτογράφος από το 1991 έως και σήμερα. Σπούδασε  εικονοληψία και ασχολήθηκε με την ψηφιακή φωτογραφία. Συμμετείχε με έργα του σε πολλές ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε περιοδικά και τον ημερήσιο τύπο.

Η ατομική έκθεση φωτογραφίας (;) έχει τίτλο » ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ», ένας συνδυασμός εικόνων και ιστοριών. Κυρίαρχο στοιχείο στα έργα του είναι βέβαια η φωτογραφία αλλά υπάρχει και η ζωγραφική και οι κατασκευές. Αποδεικνύει έτσι πως η φωτογραφία έχει το προνόμιο να συνδυάζεται εύκολα με όλες τις μορφές της τέχνης. Η έκθεση γίνεται σε μια εποχή όπου κάθε μορφή τέχνης εξοβελίζεται από τα σχολεία και από ΜΜΕ και οι καλλιτέχνες ασφυκτιούν, ενώ τα «σκουπίδια» επιπλέουν. Έτσι η αντίσταση μας σε αυτή την κατάσταση είναι μία από τις πρώτες μας υποχρεώσεις, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο ίδιος. Γιατί η τέχνη εξημερώνει, εξανθρωπίζει…

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 2 ως τις 14 Οκτωμβρίου και οι ώρες και μέρες που θα λειτουργεί το ΣΤΕΚΙ είναι: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη από τις 7 μέχρι τις 9 το απόγευμα.

Ακολουθούν «στιγμές» από την εκδήλωση.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s