Όλοι / όλες στην αντιφασιστική πορεία στις 18 Σεπτέμβρη Καμάρα 6.30 μ.μ.

κάλεσμα της ΠΟΛΗΣ ΑΛΛΙΩΣ

Στις 18 του Σεπτέμβρη συμπληρώνονται επτά χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Στις 7 Οκτώβρη μετά από 5,5 χρόνια ολοκληρώνεται η δίκη της Χρυσής Αυγής με την ανακοίνωση της απόφασης από το δικαστήριο. 

Απέναντι στη βία και τη βαρβαρότητα του φασισμού, απέναντι στο μίσος που σπέρνουν ο ρατσισμός και ο εθνικισμός, αλλά κυρίως απέναντι στο συνεχόμενο εκφασισμό της καθημερινότητάς μας, απαντάμε με τους αγώνες μας και με μόνα όπλα μας την αλληλεγγύη, την αντίσταση και τη μνήμη.
Θέλουμε να ηχήσουν δυνατά αυτά τα όπλα, στο δρόμο, στη γειτονιά, στο σχολείο, στη δουλειά, στην καθημερινότητά μας, για να σπάσουμε το φόβο και να τσακίσουμε το φασισμό.

Το αντιφασιστικό κίνημα θα βρεθεί δυναμικά στον δρόμο Στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα και της οικογένειάς του Παύλου  και για όλους τους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους, βασανίστηκαν και δέχτηκαν επιθέσεις από τους ναζί.

Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη στέλνουμε ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα. Απαιτούμε την καταδίκη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Οι ναζί στη φυλακή.

 Σε μια περίοδο που η Άκρα Δεξιά και ο φασισμός κερδίζουν έδαφος σε Ευρώπη και Αμερική, εμείς, οι χιλιάδες, που τόσα χρόνια στεκόμαστε απέναντι στο σκοτάδι και το πολεμάμε, φωνάζουμε δυνατά. Θέλουμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία ελεύθερη, όπου κάθε ζωή είναι ιερή και οι άνθρωποι είναι ίσοι ανεξάρτητα από το χρώμα που έχει το δέρμα τους, από την καταγωγή τους ή την σεξουαλική τους προτίμηση. Είμαστε όλοι και όλες διαφορετικοί, είμαστε όλοι και όλες ίσοι και ίσες.

Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη γράφουμε Ιστορία, ανακοινώνουμε την δική μας ετυμηγορία:  η καταδίκη  της Χρυσής Αυγής είναι μονόδρομος.

Θα είμαστε χιλιάδες  και η φωνή μας θα ακουστεί .

Για να ζήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και φασισμό.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s