ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ

Η καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στο ΚΥΤ Μόριας απείλησε τις ζωές χιλιάδων προσφύγων. Την ευθύνη για τις άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στο ΚΥΤ της Μόριας που οδήγησαν στην πυρκαγιά την έχει η κυβέρνηση, που συστηματικά εκθέτει τη ζωή των προσφύγων σε κίνδυνο. Είναι η διαχρονική πολιτική του ελληνικού κράτους να κάνει τον συνοριοφύλακα της Ευρώπης-φρούριο!

 Η κυβέρνηση από την εμφάνιση της πανδημίας άφηνε τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έκθετους χωρίς ενημέρωση και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Οι πρόσφυγες ζούσαν μέσα σε απίστευτο συνωστισμό σε σκηνές και κοντέινερ, σε ανθυγιεινές συνθήκες χωρίς πρόσβαση σε επαρκές νερό και είδη υγιεινής και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Το μόνο που είχε να τους προσφέρει η κυβέρνηση είναι η άγρια καταστολή και ο ρατσισμός. Αυτή η πολιτική άνοιξε την πόρτα σε ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις συμμοριών κατά των προσφύγων στη Λέσβο με την ανοχή και την κάλυψη της Αστυνομίας.

Η κυβέρνηση που αφήνει τα σχολεία, τα εργοστάσια, τη συγκοινωνία, τα γηροκομεία έκθετα στη πανδημία καθώς επιλέγει να διασώζει τα κέρδη των επιχειρήσεων αντί τις ζωές των ανθρώπων, που επιλέγει να δίνει δισεκατομμύρια για φρεγάτες αντί για νοσοκομεία, σχολεία, δομές φιλοξενίας προσφύγων και προσλήψεις σε νοσοκομεία, σχολεία και δήμους είναι η ίδια που παίζει το χαρτί του ρατσισμού και του εθνικισμού για να αποπροσανατολίσει την οργή του κόσμου.!

  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
  • ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΩΡΑ!  ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ως ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ καλούμε στην Πορεία αλληλεγγύης και διεκδίκησης!

Τρίτη 15/9 στις 19.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s