Αλληλεγγύη στο διωκόμενο μέλος της δημοτικής παράταξης «Χιακή Συμπολιτεία» Δ. Λαβατσή,

Με μήνυση και αγωγή ο δήμαρχος Χίου  Σταμάτης Κάρμαντζης (γνωστός στο πανελλήνιο πριν από χρόνια, με την πολυθρύλητη δήλωσή του «καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος»!)  στοχοποιεί τον Δημήτρη Λαβατσή, μέλος της δημοτικής παράταξης «Χιακή Συμπολιτεία», αξιώνοντας  το ποσό των 100.000 ευρώ  για την πολιτική κριτική που  του άσκησε  μέσω facebook. Η κριτική αφορούσε την αδράνεια της δημοτικής  αρχής    ως προς την  προσωρινή  προστασία –φιλοξενία προσφύγων  και μεταναστών-στριών σε κλειστούς χώρους κατά την  δριμεία κακοκαιρία  τον Γενάρη του 2020.

Πρόκειται  στην ουσία για  μια ξεκάθαρη απόπειρα εκφοβισμού και   φίμωσης της  αντίθετης  άποψης    μέσα  από πρακτικές  στιγματισμού και  δικαστικής δίωξης  με απώτερο στόχο την  επιβολή της  εξουσίας. Είναι σαφές ότι   δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως ένα μεμονωμένο περιστατικό,  αλλά  αποτελεί  ακόμη έναν κρίκο  στην αλυσίδα   μιας ολοένα αναπτυσσόμενης   ανά το πανελλήνιο   προσπάθειας εξόντωσης   της διαφορετικής φωνής και  ουσιαστικής   ποινικοποίησης της πολιτικής διαφωνίας.

Ως ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ θεωρούμε αναφαίρετο  δημοκρατικό δικαίωμα όλων των πολιτών   την  δημόσια πολιτική κριτική .

Ως ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ  καταδικάζουμε απερίφραστα  τέτοιες πρακτικές  εκφοβισμού  και διώξης της  αντίθετης άποψης και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον  διωκόμενο Δ. Λαβατσή.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s