Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν

Μια οφειλόμενη απάντηση στη Λαϊκή Συσπείρωση

Για πολλοστή φορά η Λαϊκή Συσπείρωση στον δήμο Νεάπολης –Συκεών, αδυνατώντας να κατανοήσει και να αποδεχθεί το αμεσοδημοκρατικό και πολυσυλλεκτικό μοντέλο λειτουργίας  του σχήματός μας επιτίθεται με εμμονή, εμπάθεια και ψεύδη στην ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ και ιδιαίτερα στον (τυπικά) επικεφαλής της εξαιτίας της πολιτικής τοποθέτησής του. Ας τονίσουμε, λοιπόν, για ακόμη μια φορά ότι η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ – δημοτικό σχήμα που φιλοδοξεί να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα στα τεκταινόμενα  της τοπικής κοινωνίας- δεν  ταυτίζεται με κανένα πολιτικό φορέα, αφού συνυπάρχουν σε αυτήν ανένταχτοι και ανένταχτες  καθώς και μέλη πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων. Να υπενθυμίσουμε, επίσης, ότι- στο πλαίσιο της εναλλαγής  που έχουμε υιοθετήσει- σε λίγους μήνες δημοτικοί σύμβουλοι και «επικεφαλής» θα προέρχονται πιθανόν από διαφορετικές συλλογικότητες και θα αναγκάσουν την Λαϊκή Συσπείρωση να ανακαλύψει έναν άλλον πολιτικό εχθρό.

 Αφορμή για το νέο επεισόδιο του κακόγουστου σήριαλ υπήρξε το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε  στο δημοτικό συμβούλιο η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ  σχετικά με την μισαλλόδοξη και εθνικιστική κίνηση του καθεστώτος Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. «Ανακαλύπτοντας τη Αμερική» η Λαϊκή Συσπείρωση διαπίστωσε την έλλειψη γενικότερων πολιτικών αναφορών στο εν λόγω ψήφισμα «αποδεικνύοντας» έτσι την «πολιτική ουράς» που μας διακρίνει και άλλα συναφή. Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ απλώς διεκδικώντας την ψήφισή του κειμένου της – χωρίς να κάνει εκπτώσεις επί της ουσίας του ζητήματος και σε αντιπαράθεση με το ακροδεξιάς ρητορικής ψήφισμα της δημοτικής αρχής- πρότεινε ένα κείμενο χωρίς έντονες αιχμές  και  με στόχο ενδεχόμενες προσθήκες και από την Λα. Συ..!

Στις τοποθετήσεις μάλιστα των δύο συμβούλων της ΠΟΛΗΣ ΑΛΛΙΩΣ έγινε σαφής, αναλυτική και τεκμηριωμένη παρουσίαση όλων των πτυχών του ζητήματος: την αντιπαράθεση –διαμάχη των αστικών τάξεων για τις εξορύξεις και τις ΑΟΖ στη ΝΑ Μεσόγειο, τις επιθετικές -τυχοδιωκτικές κινήσεις και των δύο μερών, την εργαλειοποίηση των ιερών μνημείων και κατά το παρελθόν για την όξυνση του θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού των λαών, τον ρόλο του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε.  και των πολυεθνικών του πετρελαίου  στην προετοιμασία πολεμικού σκηνικού στο όνομα των υδρογονανθράκων.Ο εκνευρισμός του κ. Βέλλη μάλλον προήλθε από την κριτική στην «εθνικοπατριωτική» στάση του ΚΚΕ, που δυστυχώς δεν διακρίνει επιθετικότητα στην στάση της ελληνικής αστικής τάξης και κυβέρνησης» αλλά μόνο στην Τουρκική πλευρά. Αντικειμενικά τοποθετείται στο κάδρο της εθνικής συστράτευσης «για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων»

Κατηγορηθήκαμε τέλος από τον επικεφαλής της ΛΑΣΥ για «κομπρεμί» με την διοίκηση, την ώρα που της ασκούμε σφοδρή κριτική. Ανταπαντούμε  ότι οι γελοίες κατηγορίες περί «κομπρεμί» ωχριούν μπροστά στην υπερψήφιση εκ μέρους της ΛΑΣΥ των κοινωφελών προγραμμάτων( τα γνωστά 8μηνα) και της μαθητείας. Ως ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ, θεωρώντας ότι το κύριο μέτωπο είναι απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική Κυβερνήσεων –Δήμου που συνθλίβει τα δικαιώματα και εξαθλιώνει την καθημερινότητα των κατοίκων,  επιλέξαμε χαμηλούς τόνους στην κριτική μας απέναντι στην ΛΑΣΥ και προτείναμε άξονες κοινής δράσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην τοπική κοινωνία. Εισπράξαμε εμπάθεια, συκοφαντίες ,απαξίωση και ύβρεις.

Ως ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ δηλώνουμε ότι η μικροπολιτική  και μικρόψυχη αντιπαράθεση δεν μας αφορά. Συνεχίζουμε να  υπερασπιζόμαστε την ανατρεπτική δύναμη των συντονισμένων, αποφασιστικών , κοινωνικών αγώνων  και  αφήνουμε την Λαϊκή Συσπείρωση  στο παιχνίδι της περιχαράκωσης, της  αυτοαναφορικότητας και της «ενίσχυσης των δυνάμεών» της. 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s