Ενημερωτικό των συμβούλων της ΠΟΛΗΣ ΑΛΛΙΩΣ για την 7η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου(12-5-2020) μέσω τηλεδιάσκεψης

Στην διάρκεια  της  7ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω  τηλεδιάσκεψης   συζητήθηκαν πολλά και σοβαρά  θέματα .

Συγκεκριμένα ως ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ:

ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

 1.για το Αντιπεριβαλλοντικό Νομοσχέδιο. Eιδικότερα   επισημάναμε την απροκάλυπτη πρόθεση  της κυβέρνησης-εν μέσω πανδημίας – να προχωρήσει στην νομιμοποίηση  των fast track επενδύσεων  προς όφελος των «επενδυτών» και σε βάρος του περιβάλλοντος. Τονίσαμε ότι πρόκειται για ξεκάθαρη εμπορευματοποίηση των δασών και της γης που περιλαμβάνει την κατάργηση της προστασίας περιοχών  Natura  δίνοντας  την δυνατότητα βαριών επενδυτικών  δραστηριοτήτων σε αυτές (εξορύξεις, ξενοδοχεία κτλ) ,την αλόγιστη προώθηση ΑΠΕ των εργολάβων , την επικίνδυνη απλοποίηση διαδικασιών διαχείρισης στερεών αποβλήτων, την νομιμοποίηση αυθαιρέτων εντός δασικών εκτάσεων και  την  επιτάχυνση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων  με την παράλληλη εκχώρηση των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σε ιδιώτες. Ο  Δήμαρχος θεωρώντας  ότι το κυβερνητικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει και θετικές ρυθμίσεις  για την υλοποίηση έργων  και  κατά την προσφιλή του συνήθεια- εν μέσω συμβουλίου-   κατέθεσε δικό του ψήφισμα  και ζήτησε την ψήφο  των δημοτικών συμβούλων. Δείτε το ψήφισμα

2. για το Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας . Και με αυτό  η κυβέρνηση – επίσης εν μέσω πανδημίας  και χωρίς καμία διαβούλευση- επισημάναμε ότι υλοποιεί την  αντιδραστική εκείνη πολιτική  που επιτείνει τους ταξικούς φραγμούς στην γνώση, μετατρέπει το σχολείο σε εξεταστικό κέντρο  και αποδομεί τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Η τοποθέτησή μας για τις κάμερες στα σχολεία, για την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη στα δημοτικά ,για το ηλικιακό όριο στα ΕΠΑΛ, την επαναφορά της διαγωγής ,τις αντιπαιδαγωγικές και συντηρητικές αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα όχι μόνο δεν έτυχε καμίας αποδοχής από την πλειοψηφία του δημάρχου αλλά έδωσε  για ακόμη μια φορά την δυνατότητα στην Διοίκηση να υπερασπιστεί την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη,  να αντιταχθεί στην δίχρονη  υποχρεωτική προσχολική αγωγή σε δημόσια ιδιόκτητα νηπιαγωγεία, μετά την δωρεάν  υψηλού επιπέδου φροντίδα από 0 έως 4 ετών σε δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς όλων των παιδιών  να μην αναφερθεί καθόλου στην καθιέρωση ηλικιακού ορίου στα ΕΠΑΛ και να εισάγει δικό της ψήφισμα στο οποίο  προτείνει την υπαγωγή  όλων των αρμοδιοτήτων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας( υλικοτεχνική υποδομή, προσλήψεις εκπαιδευτικών) στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ουσιαστικά στον δήμαρχο! Δείτε το ψήφισμα

3. για την μονιμοποίηση των σχολικών καθαριστριών –καθαριστών. Ήδη από τον Φλεβάρη του 2019 είχαμε καταθέσει ψήφισμα με το ίδιο θέμα .Επανήλθαμε στην περίοδο της πανδημίας διεκδικώντας την μονιμοποίηση τους  και στην Επιτροπή Διαχείρισης Υγειονομικής Κρίσης. Η  Διοίκηση που παλαιοτέρα  κώφευε στο σχετικό αίτημα, προσπερνώντας πάλι το ψήφισμα της ΠΟΛΗΣ ΑΛΛΙΩΣ κατέθεσε πάλι στην διάρκεια του συμβουλίου  δικό της ψήφισμα .Επειδή θεωρήσαμε και θεωρούμε  το ζήτημα πολύ σοβαρό ,το υπερψηφίσαμε.Δείτε το ψήφισμα

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΜΕ

1.ψήφισμα του Συλλόγου Μουσικών Β. Ελλάδος σχετικά με την λήψη μέτρων για την υποστήριξη των μουσικών που έχουν πληγεί εξαιτίας των μέτρων για τον κοροναϊό. Προτείναμε μάλιστα να οργανωθεί διαδικτυακά η συναυλία προς τιμήν του Μ. Θεοδωράκη και να οργανωθούν μουσικές εκδηλώσεις στις γειτονιές και για την ενίσχυση των μουσικών.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ

μελέτη για το  λεγόμενο «Πάρκο των Ήχων» ( ανακατασκευή-διαμόρφωση χώρου πρασίνου ) στην περιοχή Δροσιά (Συκιές). Υποστηρίξαμε ότι η υπερκοστολόγηση του συγκεκριμένου έργου( 1.000.000 περίπου ευρώ ! )δεν αντιστοιχεί στις πραγματικές ανάγκες του ήδη υπάρχοντος πάρκου ,το οποίο ουσιαστικά χρειάζεται  μόνο την  προσθήκη υπαίθριων πάγκων-τραπεζιών καθισμάτων, προσβάσεις για ΑΜΕΑ και παιδική χαρά στον χώρο του παρκινγκ, προκειμένου να φιλοξενεί άνετα  δημότες-ισσες .Αντίθετα η Δημοτική  Αρχή πρέπει να προχωρήσει στην ανάπλαση και άλλων πάρκων του Δήμου που παρουσιάζουν εικόνα ερημιάς  και εγκατάλειψης  αξιοποιώντας και τον θεσμό της διαβούλευσης. Η περίοδος της καραντίνας ανέδειξε την λειτουργία τα πάρκων και των  ελεύθερων χώρων σε σημεία συνάντησης των πολιτών ,γεγονός που πρέπει να υποστηριχθεί(και όχι να κατασταλεί κατά τις προσφιλείς μεθόδους της Ελληνικής Αστυνομίας)  με πολλούς τρόπους κατά την γνώμη μας: κιόσκια –σκίαστρα, πάγκοι-τραπέζια, καθίσματα και δημοτικά περίπτερα χώροι συνελεύσεων κ.α. μπορούν να προσφέρουν  αναψυχή και να ενισχύσουν την σχέση δημοτών –ισσών με  τους δημόσιους χώρους.

ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ

Ειδική Συνεδρίαση για την κατάσταση στο Σέιχ Σου  με την παρουσία εκεί των αδέσποτων  

Την καταδίκη των βανδαλισμών σε βάρος υλικού της ΠΟΛΗΣ ΑΛΛΙΩΣ (πανό υπεράσπισης της δημόσιας υγείας στην Νεάπολη) από την φασιστική ομάδα του «Ιερού λόχου» Όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου καταδίκασαν ομόφωνα αυτή την απαράδεκτη ενέργεια.

ΔΗΛΩΣΑΜΕ

την αντίθεσή μας στο άρθρο 91 του Αντιπεριβαλλοντικού Νόμου σύμφωνα με το οποίο δημοτική περιουσία μετατρέπεται σε εργαλείο εργολάβων!

Συγκεκριμένα δίνεται  στους ιδιώτες η δυνατότητα να μισθώνουν φορτηγά οχήματα δήμων προκειμένου να εκτελέσουν έργα που τους έχει αναθέσει ο δήμος.

Η δυνατότητα μίσθωσης δημοτικών φορτηγών δίνεται σε «μη μεταφορικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες», σύμφωνα με τη διάταξη. Ποιες θα μπορούσαν να είναι αυτές;  Κυρίως εταιρείες διαχείρισης απορριμμάτων -που με την προωθούμενη διάταξη θα μπορούν να μισθώνουν δημοτικά απορριμματοφόρα για να ζητήσουν μετά και την αποκομιδή- αλλά και λοιπούς εργολάβους που αναλαμβάνουν μεν έργα δήμων, αλλά δεν έχουν επαρκή στόλο οχημάτων. Είναι  σίγουρο  ότι και η συγκεκριμένη διάταξη επιβεβαιώνει την κυβερνητική προσπάθεια για εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διευκόλυνση εργολάβων στην διαχείριση δημόσιου εξοπλισμού

οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Κυπραίου και Γιάννης Λαθήρας

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s