Για την στοχοποίηση της Δημοτικής Συμβούλου του συνδυασμού «Φυσάει κόντρα στην Αγία Παρασκευή»

Είναι γνωστά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, που αφορούν την περιοχή της Αγίας Παρασκευής και την πλατεία Άη Γιάννη. Εκεί τα ΜΑΤ, κατόπιν εντολής του Δημάρχου, προσπάθησαν να εκκενώσουν και να σφραγίσουν την πλατεία χρησιμοποιώντας υπέρμετρη βία. Στην Αγία Παρασκευή χρησιμοποιήθηκε η πανδημία σαν πρόσχημα για άγρια καταστολή, όπως χρησιμοποιήθηκε γενικά η πανδημία για την επιβολή αντιλαϊκών μέτρων και Νόμων που δεν θα περνούσαν διαφορετικά χωρίς κοινωνικές αντιδράσεις.

Παράλληλα, όμως, με αυτήν την επιχείριση καταστολής, επιχειρείται και η στοχοποίηση του συνδυασμού «Φυσάει Κόντρα» και της εκλεγμένης Δημοτικής Συμβούλου και μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μελίνας Αλεφαντή. Η Δημοτική Αρχή και τα αντιδραστικά ΜΜΕ προσπαθούν να χρεώσουν στην δημοτική κίνηση «Φυσάει κόντρα» και στην δημοτική της σύμβουλο υποκίνηση των γεγονότων και κοινωνική ανευθυνότητα μπροστά στην πανδημία. Η πραγματικότητα, βέβαια ,είναι τελείως διαφορετική. Υπήρξε πράγματι μία αυθόρμητη συγκέντρωση νεολαίας, όπως συνέβη σε πάρα πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας. Βασική ,κοινωνική και καθόλου υποκινούμενη η ανάγκη της νεολαίας να βγει και να συναναστραφεί μετά από δύο μήνες καραντίνας. Επίσης,δικαιολογημένη η αντίδρασή της στις υπερβολές με τις οποίες η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα μέτρα προστασίας για την πανδημία για να περιορίσει δικαιώματα και ελευθερίες.Η Μελίνα Αλεφαντή και το δημοτικό σχήμα της Αριστεράς υπερασπίστηκε, όπως είχε χρέος, την ύπαρξη ελεύθερων χώρων που απειλούνται από τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αφού, όπως καταγγέλει, τα ΜΑΤ ήρθαν να δηλώσουν ότι η πλατεία θα γίνει τραπεζοκαθίσματα και πάρκινγκ, κάτι που αποτελεί πρόθεση της παράταξης του σημερινού δημάρχου. Εξέφρασε την αντίθεσή της στη χρήση των ΜΑΤ και των χημικών με το πρόσχημα της «συνάθροισης».

Η «Πόλη Αλλιώς στον Δήμο Νεάπολης Συκεών» δηλώνει ότι στέκεται δίπλα στο δημοτικό σχήμα που υπερασπίστηκε τους ελεύθερους χώρους και αντιτάχτηκε στον αυταρχισμό και στην καταστολή.Στέκεται, επίσης, απέναντι στον συκοφαντικό οχετό των κυρίαρχων ΜΜΕ προς το δημοτικό σχήμα και την δημοτική του σύμβουλο, η οποία στοχοποιήθηκε και αντιμετωπίστηκε σεξιστικά και υποτιμητικά από κανάλια και ιστοσελίδες.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s