Για την απώλεια συμπολίτη μας στη Νεάπολη από τον Κορονοϊό

Μεγάλη θλίψη και ανησυχία προκάλεσε ο θάνατος συμπολίτη μας  από την Νεάπολη που προσεβλήθη  από Κορονοϊό. Ήταν το νεαρότερο θύμα του ιού στη χώρα, ηλικίας μόνο 35 ετών, και μάλλον το μοναδικό στην περιοχή μας. Παρά τις υπεράνθρωπες  και συγκινητικές προσπάθειες  του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος κατέληξε, καθώς η υγεία του επιδεινώθηκε ραγδαία. Ως ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ εκφράζουμε  θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και ευελπιστούμε στην πλήρη στήριξή της από την πολιτεία και τον Δήμο μας .

 Με αφορμή, όμως, το τραγικό αυτό γεγονός θέλουμε να τονίσουμε ότι η πανδημία που πλήττει τη χώρα μας και την παγκόσμια κοινότητα δεν αντιμετωπίζεται μόνο με τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και  ατομικής υγιεινής που εφαρμόζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης το κοινωνικό σύνολο. Πολύ δε περισσότερο  βέβαια με τις καθησυχαστικές  τηλεφωνικές συμβουλές του ΕΟΔΥ.  Απαιτείται  πλήρης ενίσχυση και θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με μαζικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, άνοιγμα  επαρκών ΜΕΘ και ΜΑΦ, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας,    μαζικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ,  άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων Παναγία, Λοιμωδών στην πόλη μας, στήριξη και μέσα προστασίας των υγειονομικών.

  Ως κρίσιμο ζήτημα αναδεικνύεται και η ανάπτυξη ενός  συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας   με πλήρως εξοπλισμένα δημόσια αστικά κέντρα υγείας και δημοτικά ιατρεία που θα παρέχουν δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης όλων των κατοίκων  σε κάθε τοπική ενότητα. Η χώρα μας υπολείπεται σημαντικά σε αυτόν τον τομέα, του οποίου η σημασία και η χρησιμότητα αναδεικνύεται με δραματικό τρόπο εν μέσω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης. Τα αιτήματα αυτά πρέπει να αποτελέσουν σημεία έντονης διεκδίκησης από τον δήμο, τους φορείς της πόλης  και όλη την κοινωνία ,γιατί αποτελούν την μόνη βιώσιμη λύση για την μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση της επιδημίας. Είναι ξεκάθαρο ότι η επιδημία covid 19 δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια έκτακτη κατάσταση λίγων εβδομάδων. Αντίθετα  απαιτεί επαρκή κρατική χρηματοδότηση, μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και οργάνωση, αφού είναι υψηλός ο κίνδυνος τοπικών αναζωπυρώσεων ή και άλλων επιδημικών κυμάτων.

Τέλος , να τονίσουμε ότι τέτοια τραγικά περιστατικά ,όπως ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου, δεν προσφέρονται για επικοινωνιακά παιχνίδια ούτε μπορούν να αποτελούν  ευκαιρία  προβολής του αυτοδιοικητικού έργου  κάθε Δημάρχου. Ο σεβασμός και η πολιτική ανιδιοτέλεια  επιβάλλονται εκεί που ελλοχεύει ο κίνδυνος του στιγματισμού και ενός ιδιότυπου ρατσισμού.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s