Δράσεις αλληλεγγύης από την ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ

Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ από την αρχή της πανδημίας κατέθεσε προτάσεις- πολλές από τις οποίες έγιναν δεκτές -και άσκησε πίεση  προς στον δήμο για την υποστήριξη  των εργαζομένων σε όλους τους χώρους εργασίας (διοίκηση, καθαριότητα και κοινωνικές δομές,) και για την διεύρυνση των δομών κοινωνικής πολιτικής προκειμένου να στηριχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες-τισσες, που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.

Με ανακοινώσεις  και πανό που ανάρτησε σε πολλά σημεία της πόλης, σε κάθε τόνο διεκδίκησε και  την υποστήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας  αλλά και την ανάγκη  να κερδίσει η αλληλεγγύη. Γι αυτό και δεν περιορίστηκε μόνο σε προτάσεις, ανακοινώσεις και διαμαρτυρίες ,αλλά προχώρησε και σε έμπρακτες κινήσεις αλληλεγγύης:

Την  Κυριακή  5 Απρίλη αντιπροσωπεία της ΠΟΛΗΣ ΑΛΛΙΩΣ επισκέφτηκε   μονογονεϊκή  οικογένεια με σοβαρά οικονομικά προβλήματα στις Συκιές και παρέδωσε μεγάλη ποσότητα τροφίμων (ορισμένα από αυτά  προσφορά καταστημάτων της περιοχής μας) καθώς κι ένα φορητό υπολογιστή για τον 8χρονο μαθητή της οικογένειας.

Σε εξέλιξη  είναι ακόμη η προμήθεια μέσων προστασίας  (σκούφοι και ειδικές φόρμες )  για το υγειονομικό προσωπικό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου  Παπανικολάου, το οποίο στερείται βασικών μέσων ασφαλούς εργασίας.  Σε αυτήν την κίνηση  ως ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ ζητούμε την  οικονομική συμβολή των συμπολιτών –συμπολιτισσών μας .

Τις δε επόμενες μέρες θα μπει σε λειτουργία  έξω από το στέκι της κίνησης, Ν. Παρασκευά 14 στις Συκιές, το «καλάθι αλληλεγγύης»  με στόχο την ενίσχυση συμπολιτών  από διερχόμενους κατοίκους και γείτονες .

 

Τέλος η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ  συμμετέχει στην πανελλαδική μέρα δράσης  για την υγεία Τρίτη 7 Απρίλη και  καλεί όλους τους φορείς και τους πολίτες του δήμου μας να εκφράσουν με κάθε  πρόσφορο τρόπο την ευγνωμοσύνη και την αλληλεγγύη τους στους γιατρούς και νοσηλευτές των νοσοκομείων και να στηρίξουν  τα αιτήματά τους για προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, άνοιγμα νέων ΜΕΘ και ΜΑΦ, επίταξη του ιδιωτικού υγείας και προμήθεια μέσων προστασίας.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s