1ο – 5ο δημοτικά σχολεία Συκεών. Τα σχολεία που όταν βρέχει ….μουσκεύουν και εσωτερικά

Δευτέρα (με σιγανή, περιοδική βροχούλα), 9 Μαρτίου 2020

Η φωτογραφία είναι από το Τμήμα Ένταξης του 5ου δημοτικού σχολείου Συκεών του δήμου Νεάπολης Συκεών

Ανάλογη κατάσταση υπάρχει σε διάφορα σημεία στο κτίριο. Η βροχή, το διήμερο που πέρασε, ήταν μεν συνεχής όχι όμως τέτοιας έντασης που να «δικαιολογεί» τόσα πολλά προβλήματα στο κτίριο των δύο σχολείων.

Κάποια στιγμή η διοίκηση και οι υπεύθυνοι των σχολείων του δήμου μας πρέπει να το παραδεχτούν. Τα σχολεία του δήμου μας δεν είναι σε καλή κατάσταση. Κι έχουν ευθύνη γι’ αυτό. Τα προβλήματα που παρουσιάζονται από τις υδραυλικές εγκαταστάσεις, στους σοβάδες, τις αποχετεύσεις, τα πεζοδρόμια και κλπ. δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με μπαλώματα και βαψίματα και μεγάλα λόγια. Δεν αρκούν. Χρειάζεται καταγραφή, σχεδιασμός και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στο σύνολο των κτιρίων.

Οι κυβερνήσεις δε μπορεί να επικαλούνται από τη μια πλευρά οικονομική στενότητα ώστε να καλυφθούν οι κοινωνικές ανάγκες για εκπαίδευση και υγεία και συγχρόνως να προπαγανδίζουν την έξοδο από τα μνημόνια. Χρεώνονται την εγκατάλειψη της χρηματοδότησης για τα σχολικά κτίρια που έχουν ανάγκη τα παιδιά του λαού για τη μόρφωσή τους. 

Γνωρίζουμε πως ο ΣΤ’ σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε., η ΕΛΜΕ αλλά και αρκετοί σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων παρεμβαίνουν -όταν χρειάζεται- και απαιτούν λύσεις. Από την πλευρά μας θα αναδεικνύουμε τα προβλήματα θα στηρίξουμε όλα τα αιτήματα των συλλόγων των γονέων και των εκπαιδευτικών και θα απαιτούμε λύσεις τόσο από την διοίκηση του δήμου αλλά και την κυβέρνηση.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s