Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζόμενων στην σχολική καθαριότητα

Ως  ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ  στηρίζουμε  τον αγώνα των εργαζομένων στην σχολική καθαριότητα  για  ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, αξιοπρεπείς αμοιβές  και  έγκαιρη  μηνιαία πληρωμή  των  δεδουλευμένων τους .

καθαρίστριες.jpg

Αντιπροσωπεία της ΠΟΛΗΣ ΑΛΛΙΩΣ  συναντήθηκε με   τον Γιάννη Παπαδόπουλο, εκπρόσωπο  του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στην Καθαριότητα  Σχολικών Κτηρίων  Βόρειας  Ελλάδας , προκειμένου να  ενημερωθεί  για τα προβλήματα του κλάδου και την απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιείται   στις 6 και 7 Φλεβάρη.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην σχολική  καθαριότητα διεκδικούν την επίλυση των  χρόνιων  εργασιακών και ασφαλιστικών τους  προβλημάτων. Συμβασιούχες  και  συμβασιούχοι  εδώ και χρόνια (σε σύνολο 12.500 εργαζόμενων,  οι 9.500 είναι  συμβασιούχοι-ες ) – αν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημόσιου  σχολείου, κρίσιμες για την υγεία των μαθητών και των  εκπαιδευτικών- εργάζονται σε καθεστώς εργασιακής επισφάλειας  και υπό δυσμενείς και ανθυγιεινές συνθήκες.

 Οι εξευτελιστικές αμοιβές τους  με βάση τις αίθουσες που καθαρίζουν,  καταβάλλονται με μνημειώδη  καθυστέρηση τρεις ή τέσσερις φορές τον χρόνο από το  Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) !!! και σε περίπτωση ασθένειας καλούνται  να  πληρώσουν τον αντικαταστάτη τους ! Επιπλέον αμφισβητείται από τις δημοτικές αρχές το δικαίωμα τους στην απεργία.

Ως  ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ  στηρίζουμε  τον αγώνα των εργαζομένων στην σχολική καθαρότητα  για  ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, αξιοπρεπείς αμοιβές  και  έγκαιρη  μηνιαία πληρωμή  των  δεδουλευμένων τους .

Ως  ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ  υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων των σχολικών καθαριστών-καθαριστριών   στην μόνιμη εργασία με πλήρη  εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s