Ενημερωτική επίσκεψη της Πόλης Αλλιώς στο 3ο ΚΗΦΗ και στο ΚΔΑΠ -ΜΕΑ Συκεών

Ενημερωτική επίσκεψη στο 3ο ΚΗΦΗ Συκεών (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων)  και στο ΚΔΑΠ -ΜΕΑ Συκεών (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία) πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΠΟΛΗΣ ΑΛΛΙΩΣ με την συμμετοχή των Δημοτικών Συμβούλων  Μαρίας Κυπραίου , Γιάννη  Λαθήρα  και του μέλους της δημοτικής κίνησης  Έμμυς Τζίμουλα.

Στα μέλη της αντιπροσωπείας έγινε αναλυτική ενημέρωση από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής  κυρία Γενίτσαρη καθώς και από την υπεύθυνη κοινωνικών δομών της Δημοτικής Επιχείρησης και τους  εργαζόμενους στις δομές των ΚΗΦΗ και ΚΔΑΠ -ΜΕΑ. Η ενημέρωση αφορούσε την λειτουργία των τριών ΚΗΦΗ του Δήμου ( 2 στις Συκιές και 1 στην Νεάπολη) που φιλοξενούν 65 συνολικά ηλικιωμένους από τις 8π.μ μέχρι τις 4μ.μ. και την λειτουργία των δύο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ   που λειτουργούν σε Νεάπολη και Συκιές και φιλοξενούν 100 συνολικά άτομα σε πρωινή και απογευματινή βάρδια .

Από  την συζήτηση προέκυψε η ανάγκη διατήρησης και επέκτασης αυτών των δομών σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου μας ώστε να μπορούν να δέχονται όλους τους κατοίκους ή  δημότες-ισσες που τις έχουν ανάγκη. Ειδικότερα για τα ΚΗΦΗ απαραίτητη  κρίνεται η  ολοήμερη λειτουργία τους και η δυνατότητα φιλοξενίας- και κατά την διάρκεια της νύχτας- ηλικιωμένων ατόμων που στερούνται οικογενειακού περιβάλλοντος ή άστεγων συμπολιτών-ισσών μας.

Όλα αυτά, βέβαια , προϋποθέτουν την στελέχωση των κοινωνικών δομών με μόνιμο προσωπικό όλων των  ειδικοτήτων και ενίσχυσή τους με τον απαραίτητο  υλικοτεχνικό  εξοπλισμό. Κυρίως ,όμως, προϋποθέτουν εξασφαλισμένη και σταθερή χρηματοδότηση με πλήρη κάλυψη του λειτουργικού τους κόστους  προκειμένου να μην εξαρτώνται  από την αγωνιώδη προσπάθεια χρηματοδότησης μέσω κάποιου ευρωπαϊκού προγράμματος.

 Σε εποχές που η άσκηση  κοινωνικής πολιτικής σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας συνεχώς υποβαθμίζεται και προετοιμάζεται  να παραδοθεί στην «αγαθοεργία» των ιδιωτών, ως ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ σταθερά υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο  δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών δομών για την φροντίδα ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ως ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ σταθερά διεκδικούμε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση  προσανατολισμένη στην καθολική προστασία  των ευαίσθητων κοινωνικά  ομάδων. Δημόσιες μόνιμες, δωρεάν, επαρκείς δομές για την φροντίδα των ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ όχι στα σχέδια ματαίωσης αυτών των προγραμμάτων και την ιδιωτικοποίηση.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s