Στο ίδιο έργο θεατές…Για τρίτη φορά καθυστερεί η μισθοδοσία των 700 εργαζομένων στην Δημοτική επιχείρηση του Δήμου Νεάπολης – Συκεών!

Στο ίδιο έργο θεατές…

Για τρίτη φορά καθυστερεί  η μισθοδοσία των 700 εργαζομένων στην Δημοτική επιχείρηση του Δήμου Νεάπολης –Συκεών!

15 Γενάρη  και η μισθοδοσία των 700 εργαζομένων στην Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Νεάπολης- Συκεών (ΚΕΥΝΣ) για τον μήνα Δεκέμβρη καθυστερεί κατά  8 μέχρι- σήμερα- μέρες. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και  τους δύο προηγούμενους μήνες  με την   Δημοτική Αρχή να   αποποιείται κάθε ευθύνη τονίζοντας ότι  για αυτή την κατάσταση ευθύνεται  η  καθυστέρηση στην επιχορήγηση από την ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) , από την οποία –κατά την δημοτική Αρχή- καλύπτεται  η μισθοδοσία των εργαζόμενων  στην Δημοτική Επιχείρηση.

Είναι γνωστό, όμως, ότι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου(ΑΟΧ)πληρώνονται από την επιχορήγηση του Δήμου προς την Δημοτική Επιχείρηση, ενώ η μισθοδοσία των  εργαζομένων μέσω ΕΣΠΑ( Ευρωπαϊκά Προγράμματα) αποτελεί ευθύνη της ίδιας της Δημοτικής Επιχείρησης, η οποία καλείται να την καλύψει από ίδιους πόρους (ν.4623\2019,άρθρο 114,παρ.9) .

Σε κάθε περίπτωση  οι προσχηματικές δικαιολογίες  για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση είναι παντελώς αδιάφορες για τους εργαζόμενους, οι οποίοι αγωνίζονται να προλάβουν δόσεις δανείων, ενοίκια, φροντιστήρια και κάθε είδους  ασφυκτικές υποχρεώσεις . Ιδιαίτερα ,όταν αυτή η καθυστέρηση στην μισθοδοσία αφορά μόνο τους υπαλλήλους- «πληβείους» και όχι την Διοίκηση( Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι) και ιδιαίτερα, όταν η Διοίκηση σε κάθε ευκαιρία κομπάζει για το «αποθεματικό» των 20.000.000 ευρώ.  Έτσι, κάθε προσπάθεια κατευνασμού με επιχειρήματα του τύπου «λίγες μέρες υπομονή»  ή  «σε άλλους Δήμους υπάρχουν περισσότερες καθυστερήσεις» μόνο πολιτική ανάγνωση μπορεί  να έχει.  

Είναι αυτή η πολιτική που  κρατά σε καθεστώς ομηρίας  και μόνιμης ανασφάλειας χιλιάδες εργαζόμενους -παρ’ ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες- και τους  καθιστά  δέσμιους κάθε «ευφάνταστου»  ευρωπαϊκού προγράμματος ,  πληρώνοντάς  τους με τέτοια χρονοκαθυστέρηση  που σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει  τα όρια του τραγικού, όπως  στην περίπτωση των σχολικών καθαριστριών που πληρώνονται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ  3 ή 4 φορές τον χρόνο .

Είναι εκείνη η πολιτική που επιτρέπει στον Δήμαρχο να κρατά εκατομμύρια ως αποθεματικό και να αφήνει απλήρωτες σχολικές καθαρίστριες και συμβασιούχους κάθε τύπου. Είναι εκείνη η πολιτική που στη θέση των ανθρώπων της δουλειάς βλέπει μόνο αριθμούς.

Είναι σαφές ότι στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι Δημοτικές Επιχειρήσεις νομιμοποιούν  την προσπάθεια πλήρους ιδιωτικοποίησης  και  δημιουργούν εκείνες τις προϋποθέσεις  που οδηγούν και στην καθυστέρηση της μισθοδοσίας των δημοτικών υπαλλήλων.

 Ως ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διεκδικούμε την κατάργηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων και την υπαγωγή των εργαζόμενων σε αυτές  στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου με στόχο την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών της και την μισθοδοσία  όλων των εργαζομένων του Δήμου από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους(ΚΑΠ).

Ως ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ καλούμε την Διοίκηση του Δήμου  να λάβει εκείνα τα μέτρα που θα οδηγήσουν στην πληρωμή των εργαζομένων  της Δημοτικής Επιχείρησης και δεν θα επιτρέψουν   άλλες καθυστερήσεις στην μισθοδοσία τους. 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s