Επίθεση που δέχθηκαν εργαζόμενες στο ΚΕΠ Συκεών

Την   Παρασκευή  13 Δεκέμβρη, και κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου,   δύο  εργαζόμενες  στο ΚΕΠ  Συκεών -δέχθηκαν  επίθεση  υπό την απειλή όπλου κατά την διάρκεια της απογευματινής  βάρδιας.  Ο δράστης –σύμφωνα  με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Νεάπολης –Συκεών – έχει  και στο παρελθόν προχωρήσει  σε βίαιες επιθέσεις εις βάρος εργαζομένων του Δήμου. To περιστατικό έγινε γνωστό  από το δελτίο τύπου του Σωματείου ,αφού η δημοτική αρχή –παρ ότι  πληροφορήθηκε  το γεγονός –δεν μπήκε στον κόπο να  διακόψει  για λίγα λεπτά το Δημοτικό Συμβούλιο και  να ενημερώσει  τους  συμβούλους .

Ως ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ  δηλώνουμε την συμπαράστασή μας  στις εργαζόμενες που κινδύνευσαν κατά την διάρκεια της εργασίας τους  και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων των εργαζόμενων στην  υπό ασφαλείς συνθήκες εργασία. Δεν νοείται απογευματινή βάρδια  σε απομονωμένα σημεία του Δήμου χωρίς την απαραίτητη  φύλαξη από προσωπικό του Δήμου, δηλαδή δημοτικούς φύλακες . Αυτό,  βέβαια, προϋποθέτει  πολιτική βούληση και  διεκδικητικό πλαίσιο για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού φύλαξης δημοτικών κτηρίων και  όλων των σχολείων και όχι   φραστικές κορώνες για την ελλιπή αστυνόμευση στον Δήμο μας. Τα δημοτικά κτήρια δεν μπορούν να αποτελούν αστυνομοκρατούμενους χώρους  αλλά χώρους ασφαλείς για εργαζόμενους-ες και  πολίτες-ισσες  με ευθύνη του Δήμου.

Ως  ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ θεωρούμε  ότι  ένα τόσο σοβαρό γεγονός δεν  μπορεί να αποτελεί πεδίον λαμπρό  για  αυτοπροβολή της Δημοτικής Αρχής  ούτε ευκαιρία φραστικής επίθεσης στο Σωματείο Εργαζομένων. Αντίθετα πρέπει  να δρομολογήσει   εξελίξεις  και να ασκήσει πιέσεις μαζί με τους εργαζόμενους,  για  τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμων φυλάκων. Μια Δημοτική Αρχή που συνεχώς επαίρεται για το «πρωτοποριακό» και  «αναπτυξιακό» της  έργο  προς όφελος των πολιτών, οφείλει πρωτίστως   να σέβεται τους εργαζόμενους  και να μεριμνά για την ασφάλεια τους.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s