Άδικη απόλυση εργαζόμενης στον δήμο Νεάπολης – Συκεών

 Στις 19 Σεπτεμβρίου η Μακρίνα Κυριακίδου ,εργαζόμενη καθαρίστρια, απολύθηκε  από την ΚΕΥΝΣ (Κοινωφελής Υπηρεσία Νεάπολης –  Συκεών)  με αφορμή την διαπίστωση έλλειψης σχετικού πιστοποιητικού σπουδών. 

Η εργαζόμενη προσλήφθηκε κανονικά   το 2005 και  έκτοτε εργαζόταν ανελλιπώς 14 χρόνια στην δημοτική επιχείρηση.   Ο φάκελός της πέρασε τρεις φορές αυτά τα χρόνια από υπηρεσία Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου και ουδείς ουδέποτε παρατήρησε οποιαδήποτε παρατυπία. Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει καμία δική της υπαιτιότητα ή ευθύνη , αφού δεν απέκρυψε απολύτως τίποτε από την υπηρεσία της. Αντίθετα ποτέ δεν ενημερώθηκε και  ποτέ δεν προστατεύτηκε  από τους κατά καιρούς πολιτικούς προϊσταμένους της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Ως ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ

Θεωρούμε εντελώς άδικη την απόλυση της εργαζόμενης-τόσο για την ίδια όσο και για την οικογένειά της και απαιτούμε την άμεση ανάκλησή της. Ζητήσαμε να συζητηθεί το θέμα στο το δημοτικό συμβούλιο παρουσία του σωματείου εργαζομένων.  

Ως ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ

 Με την ευκαιρία αυτή  θέλουμε να τονίσουμε και να καταγγείλουμε το χαώδες και έωλο εργασιακό καθεστώς που επικρατεί στις δημοτικές επιχειρήσεις μέσα από πολλαπλού τύπου συμβάσεις ελαστικής εργασίας και συνεχώς εναλλασσόμενα από νομοθετικές ρυθμίσεις κριτήρια επιλογής. Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση οδηγεί σε απολύσεις, ανακύκλωση του προσωπικού, συνθήκες μόνιμης ανασφάλειας και ομηρίας, ρουσφετολογικές προσλήψεις, αυθαιρεσίες και αυταρχισμό από τις διοικήσεις. Φαινόμενα που αναπτύσσονται ιδιαίτερα έντονα στον δήμο μας με πιο πρόσφατο παράδειγμα την δυσμενή μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία της Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων! Ενός Σωματείου που -παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του προς την δημοτική αρχή -δεν του παραχωρήθηκε ούτε ο χώρος που από την νομοθεσία προβλέπεται(ν.1264\1982) για τις συνεδριάσεις και τις λειτουργικές του ανάγκες. Φαίνεται ότι στον Δήμο μας, τον Δήμο των «καινοτόμων δράσεων» και των υψηλών αποθεματικών, το δικαίωμα του  συνδικαλίζεσθαι, όταν αυτό δεν ελέγχεται, αποτελεί χάσιμο χρόνου και περιττή πολυτέλεια!

 Ζητούμενο για μας είναι να στέκεται η Δημοτική  Αρχή  αρωγός και συμπαραστάτης στο πλευρό των εργαζομένων που κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά  τους   και να παρέχει κάθε νομική και ηθική υποστήριξη, ώστε να μην βρεθεί καμία εργαζόμενη και κανένας εργαζόμενος υπό την δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης.

Ζητούμενο για μας είναι η μονιμοποίηση όλου του προσωπικού σε συνθήκες ασφάλειας, επαρκούς υλικοτεχνικής υποδομής και αξιοπρεπούς εργασίας με ενθάρρυνση της επιμόρφωσης τους και  της συμμετοχής τους στον σχεδιασμό του έργου του δήμου. Κάτι τέτοιο θα είχε και θετικές επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s