Ένσταση κατά του «ταξικού εχθρού» από την Λαϊκή Συσπείρωση

Είναι γνωστό το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στον δήμο Νεάπολης Συκεών, όπου Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ παρ’ όλο που συμμετείχε για πρώτη φορά ύστερα από μια ουσιαστική και λιτή προεκλογική παρέμβαση, έκανε την έκπληξη  και με ποσοστό 3,4% και 1244 ψήφους μπαίνει στο δημοτικό συμβούλιο με 2 «αλλιώτικους» δημοτικούς συμβούλους. Δημιούργησε έτσι ελπίδες και προσδοκίες σε πολλούς συνδημότες για μια άλλη πορεία στα δημοτικά πράγματα του δήμου, αμφισβητώντας την ηρεμία και το ακλόνητο ενός πολύχρονου αυταρχικού καθεστώτος. Προφανώς το αποτέλεσμα ενόχλησε κάποιους άλλους αλλά η πρώτη αντίδραση ήρθε από εκεί που δεν περιμέναμε!

Είναι ασύνηθες εκφυλιστικό και έξω από τον πολιτικό πολιτισμό και την κουλτούρα της αριστεράς να διαπληκτίζεται στα αστικά δικαστήρια για ψήφους και για έδρες.  Κι όμως η πρώτη «δράση» της  ηγεσίας της Λαϊκής Συσπείρωσης, παράταξης του ΚΚΕ στην περιοχή, ήταν να …καταθέσει αίτημα επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων αμφισβητώντας το αποτέλεσμα των εκλογών. Διεκδικεί λοιπόν μια επιπλέον έδρα στο Δ.Σ., όχι σε βάρος κάποιας μνημονιακής παράταξης αλλά σε βάρος μιας νέας, ανεξάρτητης, αριστερής, ενωτικής, παρέμβασης !

Μάλιστα δεν είχε ούτε την στοιχειώδη δημοκρατική ευθιξία να ενημερώσει τον συνδυασμό ενάντια στον οποίο κατάθεσε το αίτημα επανακαταμέτρησης. Μάλιστα κατά την έναρξής της διαδικασίας ο υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση εγκαλούσε (!) τους δικαστικούς γιατί μας ενημέρωσαν, όπως ήταν υποχρεωμένοι από τον νόμο και το έπραξαν τελευταία στιγμή.

 Επειδή η καταμέτρηση επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα, προχώρησε  παραπέρα σε ένσταση κατά του (τυπικά) επικεφαλής της κίνησης Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ Γιάννη Λαθήρα και κατά της εκλεγμένης δημοτικής συμβούλου Μαρία Κυπραίου ζητώντας την αναίρεση της ακυρότητας ψηφοδελτίων της, αλλά και πολύ περισσότερο διεκδικώντας να ακυρωθούν έγκυρα ψηφοδέλτια της  κίνησης μας «Η πόλης αλλιώς» και μάλιστα για τρομερά σοβαρούς λόγους όπως κακογραμμένοι σταυροί και χρήση του συμβόλου χ αντί για σταυρό!!! 

Έτσι η περίεργη, σφοδρή, συκοφαντική, χυδαία και ανυπόστατη πολεμική που εξαπέλυσε προεκλογικά σε βάρος μας  η ηγεσία της ΛΑ.ΣΥ. φαίνεται να έχει και δικαστική συνέχεια! Τότε δεν είχαμε απαντήσει γιατί θεωρούσαμε ότι αλλού ήταν ο «εχθρός»,  αλλά και τώρα ακόμη αισθανόμαστε ιδιαίτερα άβολα και αμήχανα, να υποστούμε μια ακόμη άθλια γραφειοκρατική δοκιμασία με νέα υπέρογκα έξοδα, επιβαλλόμενη μάλιστα από μια αριστερή δύναμη. 

Αναρωτιόμαστε αν έχουν την ίδια άποψη τα μέλη και οι ψηφοφόροι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Όπως πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς μέσα από τις πολλές ανακοινώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις μας, όπου ασκείται δριμύτατη κριτική  στην κυβέρνηση και σε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, στις καθεστωτικές παρατάξεις και στην διοίκηση του Δήμου , η ΜΟΝΗ αναφορά στο ΚΚΕ ήταν η καταδίκη των φασιστικών επιθέσεων σε μέλη του και στα γραφεία του

Ας το κάνουμε όσο γίνεται πιο ξεκάθαρο: 

Απέναντι  μας είναι οι πολιτικές ΕΕ και κυβέρνησης στα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, οι διαχειριστές της τοπικής εξουσίας, οι δήμοι-επιχειρήσεις και ο φασισμός.  Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επίτευξη της κοινής αγωνιστικής δράσης όλων των ενεργών, σκεπτόμενων και κοινωνικά ευαίσθητων πολιτών, των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που αντιπαλεύουν την βαρβαρότητα. Για να αλλάξουμε την πόλη και τη ζωή μας. 

Οι έδρες μας άλλωστε στο δημοτικό συμβούλιο αποτελούν την επιβεβαίωση  της αγωνιστικής μας πρότασης και αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει με καμιά δικαστική απόφαση.

Όλα ΑΛΛΙΩΣ λοιπόν ! 

και πρώτα από όλα η Αριστερά που παλεύει για  έναν κόσμο διαφορετικό!

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s