Να σταματήσει τώρα η δίωξη του Θανάση Αγαπητού και η ποινικοποίηση της προεκλογικής δραστηριότητας!

Η δημοτική κίνηση Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ Ενωτική Ανατρεπτική παρέμβαση στον δήμο Νεάπολης Συκεών  καταδικάζει απερίφραστα την κλήση σε απολογία («ακρόαση και παροχή διευκρινήσεων», σύμφωνα με την Επιτροπή Ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων) του επικεφαλής της «Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς-Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία» και νεοεκλεγέντα περιφ. συμβούλου Θανάση Αγαπητού.  από καταγγελία του Α.Τ. Σερρών περί “ανάρτησης πανό-αφισών σε μη προβλεπόμενο χώρο”. Απειλείται μάλιστα με πρόστιμο τουλάχιστον 50.000 ευρώ που ισοδυναμεί με πολιτική εξόντωση ! (Για την ιστορία το πανό έγραφε Ψωμί Παιδεία Ελευθερία!)

Η πολιτική αφισοκόλληση και τα πανό αποτελούν τη δημόσια έκφραση εκείνων που δεν μπορούν (ούτε θέλουν) να κάνουν πολυτελείς προεκλογικές καμπάνιες, που είναι αποκλεισμένοι από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, εκείνων που δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό (όπως άλλοι που  χρωστούν υπέρογκα ποσά από ανεξόφλητα δάνεια) ή τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Σε συνδυασμό με τα τεράστια γραφειοκρατικά και οικονομικά εμπόδια που επιβάλλει ο Κλεισθένης σε ανεξάρτητες, ανατρεπτικές δυνάμεις μιλάμε στην ουσία για φίμωση και  πλήρως αντισυνταγματική απαγόρευση της διάδοσης των ιδεών τους.

Δεν είναι απλά μια εφαρμογή του νόμου από μια «ανεξάρτητη αρχή». Η στάση τους είναι διπλά προκλητική και υποκριτική. Δεν ενοχλούνται τα όργανα της τάξης από τις αναρίθμητες αφίσες διαφημιστικού περιεχομένου εμπορικών επιχειρήσεων, νυχτερινών κέντρων ή άλλων δραστηριοτήτων ούτε από την ανεξέλεγκτη ρύπανση των υποψηφίων των μνημονιακών κομμάτων  που έπνιξε τις πόλεις σε όλη την προεκλογική περίοδο. Ενοχλούνται από τα μηνύματα αντίστασης στην κοινωνική βαρβαρότητα και καταστροφή.

Δεν είναι μια απλή υπερβολή των αστυνομικών αρχών και της «ανεξάρτητης» αρχής. Όλα αυτά δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά επιλεκτική στοχευμένη επιχείρηση και εντάσσονται σε ένα γενικότερο κλίμα έντασης της καταστολής και κατάργησης πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ο «υπερβάλλων ζήλος» των αστυνομικών αρχών είναι συνέχεια στις δίκες που καθημερινά αντιμετωπίζουν τα μέλη του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη και αλλού (μεταξύ των διωκόμενων και ο Θανάσης Αγαπητός), είναι συνέχεια του αντι-απεργιακού νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα κοινωνικού εκφοβισμού στη νέα φάση της κανονικότητας των ευρω-μνημονίων για πάντα, που επιβάλλει τρομοκρατία στον αγωνιζόμενο λαό.

Να μπει εδώ και τώρα τέλος στο μηχανισμό των διώξεων και την επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s