Στηρίζουμε το λοατκια+ κίνημα και τα Pride στη Θεσσαλονίκη

Η Πόλη Αλλιώς, από την ιδρυτική της διακήρυξη, δήλωσε πως οι αγωνιστικές παρεμβάσεις για τα τοπικά ζητήματα του Δήμου «προϋποθέτουν καθημερινό αγώνα για τη διασφάλιση των πολιτικών, εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων όλων των συμπολιτών μας, ανεξαρτήτως φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού»

Η Ενωτική Ανατρεπτική Παρέμβασή μας οραματίζεται ότι σύντομα στις περιοχές του Δήμου και σε όλη τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, οι λεσβίες, οι ομοφυλόφιλοι, οι αμφί, οι τρανς, οι κουίρ, οι ίντερσεξ και οι ασέξουαλ θα ζουν ελεύθερα σε κάθε πτυχή της ζωής τους, στην εργασία, στην οικογένεια, στη γειτονιά, χωρίς να υφίστανται ομοφοβία και τρανσφοβία από το κράτος,  τις φασιστικές και ρατσιστικές ομάδες και ένα τμήμα της κοινωνίας. Μέχρι να φθάσουμε σε αυτό το σημείο, η Πόλη Αλλιώς εκφράζει την υποστήριξή της στους αγώνες και τα αιτήματα του λοατκια+ κίνηματος.  Θεωρούμε πολύ σημαντική για την καταπολέμηση του ρατσισμού και των ομοφοβικών αντιλήψεων την εισαγωγή της αντισεξιστικής σεξουαλικής αγωγής σε όλες της βαθμίδες εκπαίδευσης σε συνεργασία με τα σωματεία των εκπαιδευτικών.

Η κορύφωση αυτών των αγώνων στην πόλη μας έρχεται κάθε Μάιο και Ιούνιο με το Αυτο-οργανωμένο και το «επίσημο» Thessaloniki Pride αντίστοιχα. Ακριβώς στην επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση των τρανς, λεσβιών και ομοφυλόφιλων στο μπαρ Stonewallτης Νέας Υόρκης, χαιρετίζουμε την επιτυχημένη διεξαγωγή του 3ου Αυτο-οργανωμένου Thessaloniki Pride στις 18 Μαΐου με κεντρικό σύνθημα «Ζακ/Ζάκι σημαίνει αντεπίθεση – Zak/Zackiemeansfightback»!

Καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου μας να πορευτούν με το Κινηματικό Μπλοκ στο «επίσημο» 8οThessalonikiPride το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 17:30 στο Λευκό Πύργο, με σύνθημα «Τα Stonewall του σήμερα ενάντια στην ακροδεξιά ,τις πολιτικές λιτότητας, αποκλεισμού και καταπίεσης».

Παράλληλα, συντασσόμαστε με το ριζοσπαστικό τμήμα του λοατκια+ κινήματος της Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας η διοργάνωση του «επίσημου» Pride να γίνεται μέσα από ανοιχτές συνελεύσεις, χωρίς «χρυσούς χορηγούς» απο εταιρίες, προξενεία ιμπεριαλιστικών χωρών και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όλοι αυτοί οι φορείς και εταιρίες αξιοποιούν το Pride για ξέπλυμα των αντεργατικών και αντικοινωνικών πολιτικών τους.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα έπρεπε μόνο να ενισχύει τη διεξαγωγή του «επίσημου» Pride και όχι να διευκολύνει την ΑΜΚΕ Thessaloniki Pride στην αναζήτηση χορηγών και συνεργασιών με προξενεία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους νεοφιλελεύθερους «θεσμούς» (όπως πχ την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας, Θεσσαλονίκη 2014).

Αλλά και ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών και οι υπόλοιποι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος, πρέπει να αρχίσουν να στηρίζουν το Pride με υλικοτεχνική υποδομή, διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων και προώθηση του Φεστιβάλ, ώστε τα χρώματα και αιτήματα του λοατκια+ κινήματος  να φθάσουν σε όλες τις περιοχές και όχι μόνο στο κέντρο της πόλης

Η Πόλη Αλλιώς θα καλλιεργεί το έδαφος προς τις παραπάνω κατευθύνσεις. Πάνω απ’ όλα θα επιχειρεί οι συνελεύσεις και τα συντονιστικά της να αποτελούν ένα χώρο έκφρασης και συμμετοχής για τους/τις λοατκια+ και κάθε άλλη ευάλωτη κοινωνική ομάδα.

Μέσα στις επόμενες δράσεις της θα είναι μια διεξοδική συζήτηση–εκδήλωση για τα ζητήματα φύλου.


Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s