Το απόγευμα της Παρασκευής 24 Μαΐου,σε ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της «Πόλης Αλλιώς» Ενωτική Ανατρεπτική Παρέμβαση στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών, στο χώρο έξω από το Δημαρχείο Συκεών.

Την εκδήλωση άνοιξε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και μέλος της συλλογικής εκπροσώπησης Βογιατζής Παναγιώτης. Αναφέρθηκε στην ίδρυση του σχήματος και την ανάγκη εκπροσώπησής του στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, δίνοντας το πολιτικό στίγμα του συνδυασμού.

Στη συνέχεια η Ντία Κεραμειδά, μέλος της συλλογικής εκπροσώπησης, αναφέρθηκε στα πολλά και σημαντικά «κατορθώματα» της παράταξης στους τρεις μήνες λειτουργίας της. Πέρα από τις πολλές γραφειοκρατικές δυσκολίες, αναφέρθηκε στη συνεύρεση ανθρώπων από πολλούς διαφορετικούς χώρους της αριστεράς, οι οποίοι αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το καλό του δήμου. Αναφέρθηκε, επίσης, στον τρόπο λειτουργίας του σχήματος τονίζοντας τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, μέσα από τις οποίες λειτούργησε.

Ακολούθησε η Μαρία Κυπραίου, μέλος της συλλογικής εκπροσώπησης, μιλώντας για το «στοίχημα» της επόμενης μέρας και την ανάγκη να ακουστεί η φωνή των κινημάτων στο δημοτικό συμβούλιο. Θέλουμε, όπως χαρακτηριστικά είπε, ένα δήμο που θα αντιπαλεύει τα νεοφιλελεύθερα συμφέροντα και θα προασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του. Η επόμενη μέρα να μας βρει στη γειτονιά, με ουσιαστικές παρεμβάσεις για όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν.

Τέλος, ο Γιάννης Λαθήρας, υποψήφιος δήμαρχος (για τις ανάγκες του νόμου) αναφέρθηκε στην ουσιαστική απάντηση την οποία πρέπει να δώσει «Η πόλη αλλιώς» και ο λαός του δήμου στα προβλήματα που θα εξακολουθούν να υπάρχουν, όταν τελειώσει η προεκλογική φιέστα. Τόνισε ότι μπορούμε και πρέπει να ζήσουμε μια αξιοβίωτη ζωή με σταθερή δουλειά, με μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, με φθηνές και γρήγορες συγκοινωνίες. Θα αγωνιστούμε, όπως είπε, για μια πράσινη καθαρή πόλη, για κέντρα Υγείας αστικού τύπου σε όλες τις δημοτικές ενότητες, για τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου και όχι των φτωχών ανθρώπων.

«Αγώνας για μια ζωή που μας αξίζει, σε μια πόλη που μας ανήκει, με τη δύναμη αλλά και τη χαρά της αλληλεγγύης, της συμμετοχής και της δημοκρατίας. Το συμβούλιο που θα εκπροσωπηθεί δεν θα συμμαχήσει με τις μνημονιακές δυνάμεις. «Η πόλη αλλιώς» θα είναι η φωνή των κινημάτων. Θα είναι η φωνή αυτών που δεν έχουν φωνή».

Την εκδήλωση έκλεισε η Μάτα Μαγαλιού παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο με τους υποψήφιους/ες της «Πόλης Αλλιώς».
Ακολουθούν βίντεο από την χθεσινή εκδήλωση