Για ποια ασφάλεια μιλάτε;

Βασικό πεδίο αντιπαράθεσης (ελλείψει άλλων;) μεταξύ των εκπροσώπων των μνημονιακών κομμάτων στο δήμο μας αναγορεύεται αυτό της «ασφάλειας». Διαγωνισμός για το ποιος θα επιβάλλει τη μεγαλύτερη αστυνόμευση, ποιος θα βάλει παντού κάμερες, ποιος φταίει για το κλείσιμο του Α.Τ. Νεάπολης κ.ο.κ.

Όχι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με συχνές κλοπές στην περιοχή, καταστροφές δημοσίων χώρων και κτηρίων. Αλλά η συζήτηση σταματάει εκεί.

Κουβέντα για την μεγαλύτερη κλοπή του αιώνα τα χρόνια των μνημονίων, του χρηματιστηρίου, όταν ολόκληρες περιουσίες μεταφέρθηκαν στις τσέπες της ντόπιας ελίτ, των τραπεζών και των ξένων δανειστών.

Κουβέντα για το γεγονός πως οι καταχραστές, τα λαμόγια, οι μιζαδόροι κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας.

Κουβέντα για την παραβατικότητα μαζί με την απόγνωση, την κατάθλιψη, την λογική του «ο θάνατος σου η ζωή μου», την αδιαφορία για τον γείτονα.  Για τις αυτοκτονίες οι οποίες αυξήθηκαν ως αναμενόμενες συνέπειες της κοινωνικής κρίσης και καταστροφής, που προκάλεσαν οι πολιτικές των κομμάτων που υπηρετούν. Είναι επιστημονικά βεβαιωμένο κάτι τέτοιο σε πολλές χώρες και χρονικές περιόδους.

Κουβέντα για τον ρόλο της αστυνομίας που έχει αναλάβει την προστασία των «υψηλών» προσώπων και περιουσιών και δεν «προλαβαίνει» ή «δεν διαθέτει τα απαιτούμενα μέσα» για τα …χαμηλά κοινωνικά στρώματα ή ακόμη χειρότερο, προστατεύει τους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας.

Κουβέντα ότι βασική της αποστολή της είναι η άγρια καταστολή των κοινωνικών αγώνων όπου διατίθενται τα πιο σύγχρονα μέσα και πόροι.

Τα ΜΑΤ είναι πάντα πριν την ώρα τους στις λαϊκές κινητοποιήσεις, πάντα εφοδιασμένα με τα πιο επικίνδυνα και απαγορευμένα χημικά όπλα.

Η λύση λοιπόν πέρα από τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της αστυνομίας είναι η άρση των κοινωνικών αιτιών και κει αρχίζουν τα δύσκολα για τους υπερασπιστές «του νόμου και της τάξης».

Αξιοβίωτη ζωή για όλους και όλες με όλα τα δικαιώματα.

Πρόσληψη μόνιμων φυλάκων στα δημόσια κτήρια και χώρους (σχολεία, άλση, παιδικές χαρές κ.λ.π).

Φωτισμένες, ζωντανές γειτονιές της ανθρωπιάς, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης!

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s