«Η πόλη αλλιώς» σε γραπτό debate

Οι θέσεις και οι προτάσεις της δημοτικής κίνησης «Η πόλη αλλιώς» στο γραπτό debate που διοργάνωσε το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου. . Οι απαντήσεις είχαν όριο της 50 λέξεις.

Ερώτηση: Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σας εφόσον εκλεγείτε δήμαρχος;

Στόχος μας ένας Δήμος δίπλα στον δημότη με λαϊκή συμμετοχή και όχι o Δήμος – Εταιρία. ‘Αμεση προτεραιότητά μας να συμπαρασταθούμε στους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης, μειώνοντας ή και καταργώντας δημοτικά τέλη και φόρους για τα χαμηλά εισοδήματα και επανασυνδέοντας ρεύμα και νερό σε όσους τα στερούνται σήμερα.

Ερώτηση: Ποιες κινήσεις προγραμματίζετε για την βελτίωση της κατάστασης σε ό,τι αφορά το κυκλοφοριακό;

Στόχος μας η ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και ο περιορισμός χρήσης ΙΧ. Θα αγωνιστούμε για τη ριζική βελτίωση της λεωφορειοκίνησης ενός πραγματικά δημόσιου ΟΑΣΘ , με πυκνά δρομολόγια, σύγχρονα οικολογικά οχήματα, δωρεάν μετακίνηση χαμηλόμισθων, συνταξιούχων, ανέργων, φοιτητών και μαθητών. Εισαγωγή ενδοδημοτικής συγκοινωνίας, που θα ενώσει τις περιοχές του δήμου.

Ερώτηση: Πώς πρόκειται να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της έλλειψης ελεύθερων χώρων στην περιοχή του Δήμου;


Πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη ελεύθερων χώρων και η αξιοποίηση προς όφελος των πολιτών των υπαρχόντων (π.χ. Στρεμπενιώτη, Σέιχ Σου, Δενδροφυτεία). Η ανάπλαση πάρκων (Ρουμάνικα), η δημιουργία πράσινων χώρων σε ένα δίκτυο πεζοδρόμων και πράσινων διαδρόμων αποτελεί προτεραιότητά μας. Επιδιώκουμε την απόδοσή τους στην κοινωνία και όχι το ξεπούλημα τους στο Υπερταμείο, όπως σχεδιάζεται.

Debate του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s