
Οι θέσεις και οι προτάσεις της δημοτικής κίνησης «Η πόλη αλλιώς» στο γραπτό debate που διοργάνωσε το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου. . Οι απαντήσεις είχαν όριο της 50 λέξεις.
Ερώτηση: Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σας εφόσον εκλεγείτε δήμαρχος;
Στόχος μας ένας Δήμος δίπλα στον δημότη με λαϊκή συμμετοχή και όχι o Δήμος – Εταιρία. ‘Αμεση προτεραιότητά μας να συμπαρασταθούμε στους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης, μειώνοντας ή και καταργώντας δημοτικά τέλη και φόρους για τα χαμηλά εισοδήματα και επανασυνδέοντας ρεύμα και νερό σε όσους τα στερούνται σήμερα.
Ερώτηση: Ποιες κινήσεις προγραμματίζετε για την βελτίωση της κατάστασης σε ό,τι αφορά το κυκλοφοριακό;
Στόχος μας η ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και ο περιορισμός χρήσης ΙΧ. Θα αγωνιστούμε για τη ριζική βελτίωση της λεωφορειοκίνησης ενός πραγματικά δημόσιου ΟΑΣΘ , με πυκνά δρομολόγια, σύγχρονα οικολογικά οχήματα, δωρεάν μετακίνηση χαμηλόμισθων, συνταξιούχων, ανέργων, φοιτητών και μαθητών. Εισαγωγή ενδοδημοτικής συγκοινωνίας, που θα ενώσει τις περιοχές του δήμου.
Ερώτηση: Πώς πρόκειται να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της έλλειψης ελεύθερων χώρων στην περιοχή του Δήμου;
Πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη ελεύθερων χώρων και η αξιοποίηση προς όφελος των πολιτών των υπαρχόντων (π.χ. Στρεμπενιώτη, Σέιχ Σου, Δενδροφυτεία). Η ανάπλαση πάρκων (Ρουμάνικα), η δημιουργία πράσινων χώρων σε ένα δίκτυο πεζοδρόμων και πράσινων διαδρόμων αποτελεί προτεραιότητά μας. Επιδιώκουμε την απόδοσή τους στην κοινωνία και όχι το ξεπούλημα τους στο Υπερταμείο, όπως σχεδιάζεται.